Svenska kyrkan Växjö Besöksadress: Växjö pastorat, Domkyrkocentrum, 35234 VÄXJÖ Postadress: Växjö pastorat, Box 307, 35105 VÄXJÖ Telefon:+46(470)704800 E-post till Svenska kyrkan Växjö

Lammhults kyrka

Lammhults kyrka uppfördes under 1960-talet och är en kyrka i modern stil med anspeglingar på ålderdomlig arkitektur.

Ta en virtuell rundtur i Lammhults kyrka - klicka på bilden

Om du vill boka Lammhults kyrka för dop, vigsel eller begravning eller om du har andra frågor, är du välkommen att kontakta församlingsexpeditionen för Öjaby, Gemla och Lammhults församlingar.

Församlingsexpedition för Öjaby, Gemla och Lammhults församlingar

E-post: vaxjo.ojaby@svenskakyrkan.se

Telefontider

Måndag, tisdag och torsdag: 10.00-12.00 samt 13.30-15.00
Onsdag: 13.30-15.00
Fredag: 10.00-12.00

Öjaby församlingshem, Helgövägen 4 i Öjaby, Växjö.

Gudstjänst och verksamhet

Om Lammhults kyrka

Lammhults kyrka hör till Lammhults församling som är en del av Svenska kyrkan Växjö.

Sittplatser och tillgänglighet

Lammhults kyrka har ca 150 sittplatser och är tillgänglighetsanpassad med handikappanpassad toalett och hiss. Kyrkan är sammanbyggd med församlingshemmet, som utvidgades och byggdes om år 1975. I kyrkan finns hörslinga.

Historia

Lammhults kyrka uppfördes 1962 efter ritningar av Claes Knutsson. Den invigdes 1964 av biskop David Lindqvist.

Lammhult hör ursprungligen till kyrksocknen Aneboda men när befolkningen i Lammhult ökade mer än befolkningen i Aneboda beslutades det om ett kyrkobygge även i Lammhult.

Trots sin unga ålder är Lammhults kyrka skyddad av Riksantikvarieämbetet eftersom den, citat ur motiveringen: ”kännetecknas av särpräglat formspråk där anspeglingar på ålderdomlig arkitektur förenas med modernistiska drag. Kyrkan har hög arkitektonisk och konstnärlig prägel.”

Personal i Lammhults församling