Svenska kyrkan Växjö

Svenska kyrkan Växjö Besöksadress: Växjö pastorat, Domkyrkocentrum, 35234 VÄXJÖ Telefon: +46(470)704800 E-post till Svenska kyrkan Växjö Webbplats

Heliga danser

Dans tillsammans med andra för inre upplevelser och sanningssökande.

Växjö stads- och domkyrkoförsamling

Heliga danser i Johanneskyrkan

O människa lär dig dansa annars vet änglarna inte vad de ska göra med dig

Augustinus, 400-talet

Måndag 15/5 och 29/5 kl 19.00-21.00.

Låt dig inspireras av kyrkofadern Augustinus ord från 400-talet: "O människa lär dig dansa annars vet änglarna inte vad de ska göra med dig."Vad det var för sorts dans som Augustinus menade kan vi inte veta, men vi vet att de tidiga kristna dansade i religiösa sammanhang och att kyrkans folk under medeltiden trodde att det närmsta man kunde komma paradiset var att dansa. I Heliga danser utgår vi från söndagens text och bearbetar den med hjälp av cirkeldansen; en dans för upplevelse, inte för uppvisning. Stegen är enkla och musiken är från hela världen och olika kulturer.