Svenska kyrkan Växjö Besöksadress: Växjö pastorat, Domkyrkocentrum, 35234 VÄXJÖ Postadress: Växjö pastorat, Box 307, 35105 VÄXJÖ Telefon:+46(470)704800 E-post till Svenska kyrkan Växjö

Asa kyrkogård

Asa kyrkogård ligger vackert belägen med utsikt över Asasjön. Kyrkogården har anor sedan medeltiden men har sedan anläggandet utvidgats i etapper. Idag består kyrkogården av åtta stycken gravkvarter placerade runt om kyrkan. Kyrkogården omgärdas en naturstensmur och en trädkrans som huvudsakligen består av lönn.

På grund av begränsad framkomlighet på kyrkogården hänvisas rörelsehindrade besökare till grinden på öster sida om kyrkogården. Kör norrut förbi vandrarhemmet mot hembygdsgården.