volontär/Frivillig

Vill du bli volontär?
Att bry sig om och ta hand om varandra är grunden för ett bra samhälle. Allt fler människor vill idag bidra med sin egen tid, färdighet och kunskap genom att engagera sig ideellt.
Det här tjänar vi alla på, som individer, som företag även samhället i stort.
Vad får du ut av att vara volontär? Känner sig behövda/nyttiga (77 %) Har roligt (68 %)
Får ny kompetens/kunskap (62 %)
Lär känna nya människor (55 %)
Mår bättre som människa (49 %)
Tips till dig som vill bli volontär
Vilken typ av volontäruppdrag vill du åta dig? Välj projekttyp och eller arbetsuppgifter utifrån din egen lust och passion.

Vilka kunskaper och färdigheter tror du att du kan bidra med? Tänk på att ett starkt engagemang är också eftertraktat.

Vill du arbeta på plats eller distans? Det finns uppdrag som går bra att sköta hemifrån.
Källa: Volontärbarometern, Skandia
 Kontakta församlingsvärd Ewa Leijdström 541 717 07
Epost till Ewa

Frivilliggrupp
Vill du hjälpa till i församlingen med till exempel att hjälpa till vid kyrkkaffet vara med i skolkyrkoarbetet, eller besöka ensamma i hemmet. Kanske har du någon annan tanke?
Frivilliggruppen träffas regelbundet för handledning. Ibland gör gruppen en utflykt.
Det känns meningsfullt att hjälpa till.
Kontakta diakon Christina Bursjö 08-541717 15
Epost till Christina