Lediga tjänster

VAR MED OCH UTVECKLA Västermalms församling på Kungsholmen och Essingeöarna i centrala Stockholm.

Västermalms församling (stadsdelområdet Kungsholmen) är en stor innerstadsförsamling i Stockholms city med god ekonomi. Av församlingens drygt 70 000 invånare är mer än 50 % kyrkotillhöriga. Det stora flertalet är i yrkesverksam ålder (24-45 år), många bor i små lägenheter, många är ensamstående. Medelinkomsten i församlingen är över medel i Stockholm. Här yrkesarbetar i stort sett lika många som bor här. Det finns många institutioner; sjukhus, skolor, äldreboenden och häkte. Flera nybyggnationer är beslutade i Stadshagen och på Lilla och Stora Essingen (sammanlagt mer än 2000 lägenheter).

Vi har tre kyrkor och ett kapell; Kungsholms Ulrika Eleonora kyrka,
S:t Görans kyrka, Essinge kyrka samt S:t Eriks kapell. I S:t Görans sjukhus, vid Stockholms Sjukhem och på Kronobergshäktet finns invigda kyrkorum. Vi är en serviceorganisation med 65 fast anställda med ett gemensamt kansli.

VILA och VÄXA är församlingens vision.

Vi arbetar i fem pastorala team: gudstjänster och kyrkliga handlingar, identitet och mognad, utsatthet och gemenskap, återhämtning och fördjupning samt kultur och påfyllnad.

Vi arbetar aktivt för en hållbar utveckling, både på ett ekologiskt, ekonomiskt, socialt och andligt plan och är miljödiplomerad enligt Svenska kyrkans miljödiplomering steg 1. Församlingen är också en kyrka för Fairtrade, vilket innebär att vår församling engagerar sig för en rättvis handel och etisk konsumtion.

Vi satsar särskilt på att utveckla arbetet med volontärer, bland skolungdomar och med platser för återhämtning och fördjupning - vila och växa andligt.

Vi söker dig som vill arbeta i en ung resursstark organisation i Stockholms innerstad.
Välkommen med din ansökan!

Michael Persson

Lediga tjänster