Barn 0-6 år

Vi har olika aktiviteter som vänder sig till barn; kyrkans öppna förskola, barngudstjänster, barnrytmik och körer. Några av aktiviteterna behöver du anmäla dig till i förväg, eftersom det är begränsat med platser och andra är det bara att besöka när andan faller på.

Kyrkans öppna förskola
Välkommen till kyrkans öppna förskola där vi leker, fikar och sjunger. Öppna förskolan vänder sig till yngre barn upp till 6 år och medföljande vuxen. Ni behöver inte anmäla er i förväg. Läs gärna mer om våra öppettider här.

Jollra-krypa-gå-gudstjänst med små
Tid: kl. 10.00 följande onsdagar 21/10, 18/11 och 9/12 (avslutning)
Plats: Kungsholms kyrka

INSTÄLLT: Himlaliv (0-7 månader)
Plats: kyrkans lokal på Lindhagensgatan 132

Barnrytmik (2,5-24 månader)
Covid 19 påverkar oss alla och vi anpassar våra grupper och träffar efter gällande rekommendationer.
* Vi har färre deltagare i grupperna
*Kommer sitta glesare under samlingen
*Grupper kommer inte mötas i hallen innan och efter
*Rytmik via Zoom och Skype erbjuds vid behov

Vi träffas i 45 minuter, en gång i veckan och sjunger, spelar på maracas -ägg, gör ramsor, dansar och använder oss av färggranna sjalar och tyger. Barnets motorik, språkutveckling, kropps- och rumsuppfattning stimuleras. En stund av närvaro med ditt barn. Både lugnt och roligt.
Platser: Lindhagensgatan 132, Essinge kyrka, Arbetargatan 21 och
Kungsholms kyrka.
Kostnad: 300 kr/termin om en förälder tillhör Svenska kyrkan
(annars 600 kr/termin)
Information: frågor kring grupperna på Stora Essingen, Arbetargatan 21 besvaras av: birgit.norrman@svenskakyrkan.se, frågor kring Lindhagen besvaras av: lena.risdal@svenskakyrkan.se, frågor Kungsholms kyrka besvaras av: charlotte.ekwall@svenskakyrkan.se
Anmälan: Klicka här för att komma till anmälan. Välj västermalms församling under ”välj område” och klicka på sök för att lista alla grupper.

Musiklek (2-3 år)
* Vi har färre deltagare i grupperna
*Kommer sitta glesare under samlingen
*Grupper kommer inte mötas i hallen innan och efter
*Rytmik via Zoom och Skype erbjuds vid behov

Platser: Lindhagensgatan 132, Essinge kyrka, Arbetargatan 21 och
Kungsholms kyrka.
Kostnad: 300 kr/termin om en förälder tillhör Svenska kyrkan
(annars 600 kr/termin)

Musiklekskören (4-6 år)
Covid 19 påverkar oss alla och vi anpassar våra grupper och träffar efter gällande rekommendationer.
*  Vi har färre deltagare i grupperna
* Kommer sitta glesare under samlingen
* Grupper kommer inte mötas i hallen innan och efter
* Väntande vuxna behöver inte sitta trångt

Här är barnen själva med Birgit och den vuxne väntar utanför. Vi sjunger visor om sådant som är viktigt och som barnen kan känna igen sig i, t.ex. vänskap, rädsla, glädje. Vi spelar på rytminstrument och leker med sjalar. Vi dansar och gör roliga och tokiga musiklekar. Är man med i Musiklekskören, ingår det att vi sjunger i Essinge kyrka när det är Familjemässa. Det sker cirka tre gånger per termin på söndagar, då vi börjar öva 10.30. Efteråt är det soppa och pannkaka i församlingshuset.
Tid: Tisdagar kl. 15.30 (4-5 åringar) och kl. 16.30 (5-6 åringar).
Start vecka 37-38.
Plats: Essinge kyrka, Stora Essingen