Barn 0-6 år

Öppen verksamhet
Vi har öppen verksamhet för barn och föräldrar, far- och morföräldrar eller annan medföljande vuxen. Vi leker och fikar, tänder ljus eller lyssnar på berättelser och många gånger har vi sångstund eller sångsamling. Vår öppna verksamhet vänder sig främst till yngre barn upp till 6 år som ännu inte har börjat förskoleklass.
Läs gärna mer om våra öppettider här.

Gudstjänst med alla åldrar

Kungsholms kyrka
Efteråt serveras soppa för barn och vuxna och vi leker på öppna förskolan.
Tid: onsdagar kl. 10.00 datum: 23/1, 20/2, 20/3, 24/4, 15/5 (avslutning)

S:t Görans kyrka
Efter gudstjänsten fortsätter vi med fika och lek på öppna förskolan.
Tid: torsdag kl. 10.00
7/2*, 7/3, 28/3* och 2/5
* Dopsnack med lunchmacka, vi pratar och tänker kring dopet

Söndagsskola
Vi börjar gudstjänsten tillsammans både barn och vuxna. Efter dagens bön är det dags för barnens egen stund i gudstjänsten. Barnen får då följa med till andaktsrummet under kyrkan. Där får de möjlighet att möta och lära känna bibelns berättelser. Barnens egna tankar, tro och frågor får stå i centrum i både undrande och skapande. Söndagsskolan vänder sig till barn mellan 3-10 år, men alla är välkomna. Ingen anmälan krävs. Ingen kostnad.
Tid: följande söndagar i högmässan kl. 11.00–12.15
20/1, 3/2, 17/2, 10/3, 24/3, 14/4, 21/4, 5/5 och 19/5
Plats: S:t Görans kyrka

Himlaliv (0-7 månader)
En grupp för föräldrar med barn som träffas 5 gånger, olika tema vid varje
tillfälle. Sångsamling, pyssel och måltid.
Tid: torsdagar kl.10.30–13.00 datum: 14/3, 21/3, 4/4, 11/4, 25/4
Plats: kyrkans lokal på Lindhagensgatan 132
Anmälan: Anmäl barnets förnamn och födelsedatum till
Mats Zielke, 08-545 708 76, mats.zielke@svenskakyrkan.se

Barnrytmik (2,5-24 månader)
Vi träffas i 45 minuter, en gång i veckan och sjunger, spelar på maracas-ägg, gör ramsor, dansar och använder oss av färggranna sjalar och tyger. Barnets motorik, språkutveckling, kropps- och rumsuppfattning stimuleras.
Birgit Norrman leder grupperna på Essingeöarna och Kungsholms kyrka och spelar gitarr och ukulele.
Lena Risdal leder grupperna i Lindhagen och på Arbetargatan och spelar gitarr.
Vidare information kring dagar, tider och åldersgruppering finns på anmälningslänken.
Start vecka 7
(annars 600 kr/termin)
Anmälan: Klicka här för att komma till anmälan, välj område Västermalms församling i rullgardinsmenyn och klicka på sök för att få en lista på alla grupper.
Lena Risdal, lena.risdal@svenskakyrkan.se

Musiklek (2-3 år)
En vuxen och ett barn som fyllt 2 år. Alla vuxna är aktiva och leker, sjunger och gör rörelser och är förebilder för alla barnen i ringen. Samlingen är full av sång, ramsor och lek med sjalar och spel på rytminstrument. Vi dansar och använder våra kroppar. Samtidigt är det koncentrerat och lugnt så alla barn har en chans att uppleva det som sker i ringen. Denna grupp mår bra av hög närvaro och väljer ni denna grupp ber vi er vänligen att ni prioriterar den.
Tid och plats: måndagar kl.15.45 Strålgatan 3, Lilla Essingen,
onsdagar kl.15.45 Essinge kyrka (dessa uppgifter gäller, vårens verksamhetsfolder som skickats ut innehöll fel info om tid och plats)
(annars 600 kr/termin)
Anmälan:  Klicka här för att komma till anmälan, välj område Västermalms församling i rullgardinsmenyn och klicka på sök för att få en lista på alla grupper.

Musiklekskör (4-6 år)
Denna kör sjunger i Essinge kyrka några gånger per termin på Familjemässor.
Vi träffas tisdagar, 4 åringarna kl. 15.30 och 5-6 åringarna kl. 16.30. Det är en koncentrerad och livfull stund med sång, dans/rörelse och spel på olika sorters instrument. Barnen i Musiklekskören övar både på att ta plats, men också släppa fram varandra. Sjunga/lyssna, vild dans/stillhet är varandras förutsättningar. Vi har 45 minuter tillsammans med sånger som handlar om sådant barnen känner igen. Vi gör sånglekar och bygger trygghet. Gruppen behöver hög närvaro och vi ber er som väljer denna kör att vänligen prioritera den, även de gånger vi uppträder tillsammans i Essinge kyrka.
Tid: tisdagar kl.15.30 (4-åringar) och kl.16.30 (5-6-åringar)
Plats: Essingesalen, Essinge kyrka