Västermalms församling Besöksadress: Arbetargatan 21, 11245 STOCKHOLM Postadress: Box 49019, 10028 STOCKHOLM Telefon:+46(8)6504900 E-post till Västermalms församling

Barn 0-6 år

Öppen verksamhet
Vi har öppen verksamhet för barn och föräldrar, far- och morföräldrar eller annan medföljande vuxen. Vi leker och fikar, tänder ljus eller lyssnar på berättelser och många gånger har vi sångstund eller sångsamling. Vår öppna verksamhet vänder sig främst till yngre barn upp till 6 år som ännu inte har börjat förskoleklass.
Läs gärna mer om våra öppettider här.

Gudstjänst med alla åldrar

Kungsholms kyrka
Efteråt serveras soppa för barn och vuxna och vi leker på öppna förskolan.
Tid: onsdagar kl. 10.00 datum: 23/1, 20/2, 20/3, 24/4, 15/5 (avslutning)

S:t Görans kyrka
Efter gudstjänsten fortsätter vi med fika och lek på öppna förskolan.
Tid: torsdag kl. 10.00
7/2*, 7/3, 28/3* och 2/5
* Dopsnack med lunchmacka, vi pratar och tänker kring dopet

Söndagsskola
Vi börjar gudstjänsten tillsammans både barn och vuxna. Efter dagens bön är det dags för barnens egen stund i gudstjänsten. Barnen får då följa med till andaktsrummet under kyrkan. Där får de möjlighet att möta och lära känna bibelns berättelser. Barnens egna tankar, tro och frågor får stå i centrum i både undrande och skapande. Söndagsskolan vänder sig till barn mellan 3-10 år, men alla är välkomna. Ingen anmälan krävs. Ingen kostnad.
Tid: följande söndagar i högmässan kl. 11.00–12.15
20/1, 3/2, 17/2, 10/3, 24/3, 14/4, 21/4, 5/5 och 19/5
Plats: S:t Görans kyrka

Himlaliv (0-7 månader)
En grupp för föräldrar med barn som träffas 5 gånger, olika tema vid varje
tillfälle. Sångsamling, pyssel och måltid.
Tid: torsdagar kl.10.30–13.00 datum: 14/3, 21/3, 4/4, 11/4, 25/4
Plats: kyrkans lokal på Lindhagensgatan 132
Anmälan: Anmäl barnets förnamn och födelsedatum till
Mats Zielke, 08-545 708 76, mats.zielke@svenskakyrkan.se

Barnrytmik (2,5-24 månader)
Gruppen träffas en gång i veckan och sjunger, dansar, spelar på maracas-ägg, gör ramsor och använder färggranna sjalar och tyger. Barnets motorik, språkutveckling, kropps- och rumsuppfattning stimuleras. Vi lämnar mobiler, prat och dagens händelser i 45 minuter och vilar i stundens närvaro i musik, dans och sång.
Birgit Norrman leder grupperna på Essingeöarna och spelar gitarr och ukulele.
Lena Risdal leder grupperna i Lindhagen och spelar gitarr.
Charlotte Ekwall leder grupperna vid Kungsholms kyrka och spelar gitarr.
Barnrytmiken på Arbetargatan 21 är tyvärr inställd under höstterminen 2019.
Information: Birgit Norrman, birgit.norrman@svenskakyrkan.se
Lena Risdal, lena.risdal@svenskakyrkan.se, Charlotte Ekwall, charlotte.ekwall@svenskakyrkan.se
Anmälan: Klicka här för att komma till anmälan, välj sedan område ”Västermalms församling” för att lista alla våra grupper.

Musiklek (2-3 år)
Tolv barn och tolv vuxna sjunger, dansar, spelar och leker i 45 min. Alla vuxna är aktiva och är förebilder för alla barnen i ringen. Inga mobiler och inget pratande, här har vuxna fokus på det vi gör för att alla barnen ska kunna hänga med, efter en hel dag på förskolan. Gruppen förutsätter hög närvaro så väljer ni denna grupp ber vi er att ni prioriterar den så långt det går.
Tid och plats: måndagar kl.15.45 Strålgatan 3, Lilla Essingen,
Torsdagar kl.15.45 Ungdomslokalen under Essinge kyrka på Stora Essingen.
Information: Birgit Norrman, birgit.norrman@svenskakyrkan.se
Anmälan: Klicka här för att komma till anmälan, välj sedan område ”Västermalms församling” för att lista alla våra grupper.

Musiklekskör (4-6 år)
Det är en koncentrerad men livfull stund med sång, dans/rörelse och spel på olika sorters instrument. Barnen övar både på att ta plats, men också släppa fram varandra. Sjunga/lyssna, vild dans/stillhet är varandras förutsättningar!
Musiklekskören sjunger i Essinge kyrka några gånger per termin på Familjemässor.
Gruppen behöver hög närvaro och vi ber er som väljer denna kör att ni prioritera den, även de söndagar vi uppträder tillsammans i Essinge kyrka.
Tid: tisdagar kl.15.30 (4-åringar) och kl.16.30 (5-6-åringar)
Plats: Ungdomslokalen under Essinge kyrka på Stora Essingen.