Västermalms församling Besöksadress: Arbetargatan 21, 11245 STOCKHOLM Postadress: Box 49019, 10028 STOCKHOLM Telefon:+46(8)6504900 E-post till Västermalms församling

Barn 0-6 år

Vi har olika aktiviteter som vänder sig till barn; kyrkans öppna förskola, barngudstjänster, barnrytmik och körer. Några av aktiviteterna behöver du anmäla dig till i förväg, eftersom det är begränsat med platser och andra är det bara att besöka när andan faller på.

Kyrkans öppna förskola
Välkommen till vår öppna verksamhet för barn och föräldrar, far- och morföräldrar eller annan medföljande vuxen. Vi leker och fikar, tänder ljus eller lyssnar på berättelser och många gånger har vi sångstund. Kyrkans öppna förskola vänder sig främst till yngre barn upp till 6 år som ännu inte har börjat förskoleklass och du behöver inte anmäla dig i förväg. Läs gärna mer om våra öppettider här.

Himlaliv (0-7 månader)
Vi träffas 5 gånger, med olika tema vid varje tillfälle. Vi pysslar, har sångsamling och äter en måltid tillsammans.
Tid: torsdagar kl. 10.30–13.00 följande datum: 19/9, 26/9, 10/10,
17/10, 24/10
Plats: kyrkans lokal på Lindhagensgatan 132
Anmälan: barnets förnamn och födelsedatum till präst Marie Kullenberg
E-post: marie.kullenberg@svenskakyrkan.se

Barnrytmik (2,5-24 månader)
Gruppen träffas en gång i veckan och sjunger, dansar, spelar på maracas-ägg, gör ramsor och använder färggranna sjalar och tyger. Barnets motorik, språkutveckling, kropps- och rumsuppfattning stimuleras. Vi lämnar mobiler, prat och dagens händelser i 45 minuter och vilar i stundens närvaro i musik, dans och sång. Birgit Norrman leder grupperna på Essingeöarna och spelar gitarr och ukulele.
Lena Risdal leder grupperna i Lindhagen och spelar gitarr.
Charlotte Ekwall leder grupperna vid Kungsholms kyrka och spelar gitarr. Barnrytmiken på Arbetargatan 21 är tyvärr inställd hösten 2019.
Platser: Lindhagensgatan 132, Essingekyrka, lokalen Andrum på Lilla Essingen och Kungsholms kyrka.
Information: birgit.norrman@svenskakyrkan.se, lena.risdal@svenskakyrkan.se
och charlotte.ekwall@svenskakyrkan.se

Musiklek (2-3 år)
Tolv barn och tolv vuxna sjunger, dansar, spelar och leker i 45 min. Alla vuxna är aktiva och är förebilder för alla barnen i ringen. Inga mobiler och inget pratande, här har vuxna fokus på det vi gör för att alla barnen ska kunna hänga med, efter en hel dag på förskolan. Gruppen förutsätter hög närvaro så väljer ni denna grupp ber vi er att ni prioriterar den så långt det går.
Tid och plats: måndagar kl. 15.45 i lokalen Andrum på Lilla Essingen, torsdagar
kl. 15.45 Essinge kyrka på Stora Essingen.
Information: Birgit Norrman, musikpedagog
E-post: birgit.norrman@svenskakyrkan.se

Musiklekskör (4-6 år)
Det är en koncentrerad men livfull stund med sång, dans/rörelse och spel på olika sorters instrument. Barnen övar både på att ta plats, men också släppa fram varandra. Sjunga/lyssna, vild dans/stillhet är varandras förutsättningar! Musiklekskören sjunger i Essinge kyrka några gånger per termin på familjemässorna. Gruppen behöver hög närvaro och vi ber er som väljer denna kör att ni prioriterar den.
Tid: tisdagar kl. 15.30 (4-åringar)och 16.30 (5-6 åringar)
Plats: Essinge kyrka
Information: Birgit Norrman, musikpedagog
E-post: birgit.norrman@svenskakyrkan.seKlicka här för att komma till anmälan. Välj västermalms församling under ”välj område” och klicka på sök för att lista alla grupper.

Stilla dag för föräldraledig med spädbarn

Vi bjuder in till en dag för dig som är föräldraledig med ditt spädbarn. Vi föräldrar fastnar ofta i bråttombeteende och vi har svårt att vila i tystnaden. I alla tider har mödrar och fäder famlat efter goda värderingar att hålla fast vid i sitt föräldraskap men alldeles för ofta känner vi oss så ensamma och kanske också stor oro i detta uppdrag. Detta är en vilsam dag, utan mobil uppkoppling, tillsammans med ditt barn. Retreaten är kravlös, du behöver inte ansvar för att konversera med andra föräldrar och barn. Du fokuserar på ditt barn och dig själv i samvaro.
Tid: kl. 09.30- 16.30 onsdagen den 30/10
Plats: Essinge kyrka och församlingsgård
Kostnad: 150 kronor
Ledare: Charlotte Ekwall, Birgit Norrman, musikpedagoger, Anna Christensen, psykolog, Anna Smille, präst och Karin Löfgren, diakon.
Anmälan: Karin Löfgren, diakon, 08-545 709 58
E-post: karin.t.lofgren@svenskakyrkan.se