Västermalms församling Besöksadress: Arbetargatan 21, 11245 STOCKHOLM Postadress: Box 49019, 10028 STOCKHOLM Telefon:+46(8)6504900 E-post till Västermalms församling

Barn 0-6 år

Vi har olika aktiviteter som vänder sig till barn; kyrkans öppna förskola, barngudstjänster, barnrytmik och körer. Några av aktiviteterna behöver du anmäla dig till i förväg, eftersom det är begränsat med platser och andra är det bara att besöka när andan faller på.

Kyrkans öppna förskola
Välkommen till kyrkans öppna förskolan där vi leker, fikar och sjunger. Öppna förskolan vänder sig till yngre barn upp till 6 år och medföljande vuxen. Ni behöver inte anmäla er i förväg. Läs gärna mer om våra öppettider här.

Himlaliv (0-7 månader)
Vi träffas 5 gånger, med olika tema vid varje tillfälle. Vi pysslar, har sångsamling och äter en måltid tillsammans.
Tid: torsdagar kl. 10.30–13.00
Grupp 1: 23/1, 30/1, 13/2, 20/2 och 27/2
Grupp 2: 12/3, 19/3, 26/3, 16/4 och 23/4
Plats: kyrkans lokal på Lindhagensgatan 132
Anmälan: barnets förnamn och födelsedatum till:
Grupp 1: Marie Kullenberg, präst, marie.kullenberg@svenskakyrkan.se
Grupp 2: Göran Runa, diakon, goran.runa@svenskakyrkan.se

Barnrytmik (2,5-24 månader)
Vi träffas i 45 minuter, en gång i veckan och sjunger, spelar på maracas-ägg, gör ramsor, dansar och använder oss av färggranna sjalar och tyger. Barnets motorik, språkutveckling, kropps- och rumsuppfattning stimuleras. En stund av närvaro med ditt barn. Både lugnt och roligt.
Tid: kommer snart
Platser: Lindhagensgatan 132, Essinge kyrka, lokalen Andrum på Lilla Essingen och Kungsholms kyrka.
Kostnad: 300 kr/termin om en förälder tillhör Svenska kyrkan
(annars 600 kr/termin)
Information: frågor kring grupperna på Essingeöarna besvaras av: birgit.norrman@svenskakyrkan.se, frågor kring Lindhagen besvaras av: lena.risdal@svenskakyrkan.se, frågor Kungsholms kyrka besvaras av: charlotte.ekwall@svenskakyrkan.se
Anmälan: Klicka här för att komma till anmälan. Välj västermalms församling under ”välj område” och klicka på sök för att lista alla grupper.

Musiklek (2-3 år)
För dig som har ett barn som fyllt 2 år. Vi sitter i ring och sjunger, gör ramsor, spelar instrument och dansar. Du som vuxen är mycket aktiv och deltar.
Tid och plats: måndagar kl. 15.45-16.30 i lokalen Andrum på Lilla Essingen, torsdagar kl. 15.45-16.30 Essinge kyrka (Stora Essingen).
Kostnad: 300 kr/termin om en förälder tillhör Svenska kyrkan
(annars 600 kr/termin)
Information: Birgit Norrman, musikpedagog
E-post: birgit.norrman@svenskakyrkan.se

Musiklekskören (4-6 år)
Här är barnen själva med Birgit och den vuxne väntar utanför. Vi sjunger visor om sådant som är viktigt och som barnen kan känna igen sig i, t.ex. vänskap, rädsla, glädje. Vi spelar på rytminstrument och leker med sjalar. Vi dansar och gör roliga och tokiga musiklekar. Är man med i Musiklekskören, ingår det att man är med när vi är kör i Essinge kyrka när det är familjemässa. Det sker cirka tre gånger per termin på söndagar kl. 10.30. Efteråt är det soppa och pannkaka i församlingshuset.
Tid: tisdagar kl. 15.30 (4-5 åringar) och kl. 16.30 (5-6 åringar). Start vecka 7.
Plats: Essinge kyrka, Stora Essingen
Kostnadsfritt