Foto: Gustaf Hellsing

Bibelstudier på distans

Prästen Daniel Källander bjuder in till bibelstudier på distans. Studierna sker i form av korta föreläsningar om ca 15 minuter, som läggs ut på Facebook och på den här sidan. Daniel presenterar Bibeln som litteratur och helig skrift. Sedan gör han nedtramp i olika texter och söker tillsammans med er deltagare efter Bibelns röda tråd – om någon sådan finns. Varmt välkommen att delta, när det passar dig!

Daniel skriver:

”Jag brinner för att göra Bibeln mer känd och läst bland kyrkans folk och även i mitt eget liv. Denna litterära skatt, som rymmer så mycket, kan ibland te sig svår för oss att hantera. Det i sin tur kan leda till att vi inte läser i Bibeln. Det kanske känns som att bestiga ett berg och man frågar sig: kommer jag få ut något av att läsa Bibeln? Mitt svar är att det kommer du! Har du svårt att läsa finns idag även möjligheten att lyssna på Bibeln. Jag tror och hoppas att dessa korta men innehållsrika studier kan vara dig behjälplig i din bibel­läsning eller göra dig lite nyfiken på kyrkans viktigaste dokument.”

Daniel Källander

Västerlövsta pastorat

Mer om Daniel Källander

En social och engagerad präst som har kyrkliga handlingar och gudstjänster.