Stöd i sorg

Inför döden är det naturligt att vi är osäkra och rädda. När vi drabbas av sorg och död reagerar vi med både kropp och själ. Ibland kan sorgen kännas allt för tung att bära på egen hand. Då kan det vara skönt att tala med någon som befinner sig i en liknande situation. Välkommen att anmäla dig till Leva vidare – sorgegrupp, i höst har vi två grupper.

Flera olika sätt att sörja

Det finns inget rätt sätt att sörja - alla gör vi det på vårt eget vis och det ena är inte bättre eller sämre än något annat. Vi behöver förstå och acceptera att vi hanterar vår sorg olika. Den kan visa sig i form av uppgivenhet och förtvivlan över det som aldrig blev sagt eller gjort, kanske vrede över att bli lämnad. Vi kan också känna lättnad, om den som avlidit varit sjuk länge och döden kommer som en befrielse.

Leva vidare – sorgegrupp, i höst har vi två grupper

Det tar ibland tid att bearbeta och acceptera den förlust man drabbats av. Att dela sin upplevelse och sorg med andra kan vara ett steg på vägen. Församlingen inbjuder till samtalsgrupper som leds av diakoner som har  tystnadsplikt. Gruppen träffas vid sju tillfällen, inklusive en återträff.
I höst har vi två grupper.

Start:
Onsdag 7 oktober kl. 16.00–17.30
Torsdag 8 oktober kl. 10.00 – 11.30

Anmälan senast 30 september: Kontakta diakonerna Pauliina Rydman eller Monika ”Monne” Larsson.

Vägen genom sorg och vidare – temadag

Tillsammans med Bromma församling inbjuds regelbundet till temadagar om sorg för dig som mist din livskamrat/närstående. Föreläsning och samtal i mindre grupper.

Monika "Monne" Larsson

Västerleds församling