Ekonomiskt stöd

Diakonin har möjlighet att stödja dig som har ekonomiska svårigheter, bland annat genom att bistå vid kontakter med socialtjänsten.

Församlingens stiftelser och fonder

Församlingen har även några stiftelser som delar ut medel två gånger per år och det finns även möjlighet att få hjälp att söka externa fonder.

Sök stöd ur fonderna

Om du har ett behov av stöd kontakta diakonerna. Församlingen har speciella fondansökningsperioder.

Fondansökningsperioder under hösten 2020 är 24 augusti–11 september samt
26 oktober–12 november. Till ansökan behövs utdrag ur beskattningsuppgiftsregistret för 2019 och familjebevis (båda beställs från Skatteverket), hyresavi samt verifikation på månadsinkomst. Sista ansökningsperioden finns det möjlighet att ansöka om julklapp till barn 0-18 år

Tidsbokning: Monika ”Monne” Larsson och Pauliina Rydman.

Gåvor till diakonin

Du som vill och har möjlighet kan också hjälpa människor i Västerleds församling som har det ekonomiskt svårt med att få lite guldkant på tillvaron. Du kan skänka en gåva genom insättning på bankgiro 834-9920 och märk gåvan "Diakoni".

Monika "Monne" Larsson

Västerleds församling