Assisi – bland helgon och oliver

Vi reser med buss till Assisi i Italien och bor bland olivlundar, medeltida byggnader och äkta italiensk glass. Vi besöker kyrkor och platser som förknippas med det katolska helgonet Franciscus.

Vi reser med buss till Assisi i Italien och bor bland olivlundar, medeltida byggnader och äkta italiensk glass. VI besöker kyrkor och platser som förknippas med det katolska helgonet Franciscus. Franciscus strävade efter ett liv i harmoni med Gud, medmänniskan och naturen. Hans tro fick konsekvenser för hans liv, vi funderar över hur tron kan få konsekvenser för oss i Sverige idag.
Vi vandrar i Franciscus fotspår och upplever Italien men också andra delar av Europa eftersom vi reser med buss. Bussresan ger också tid att lära känna varandra. Vi stannar och övernattar längs vägen både på resan till Assisi och resan hem igen.

Assisi är helt fullbokat!

Upptakt: Söndag 20 september kl. 11.00 i S:ta Birgitta kyrka
Förträffar: Sju söndagar kl. 11.00–16.00 i Västerledskyrkan och en lördag under våren med alla konfirmander i församlingen
Läger: 14–23 juni
Konfirmation: 27 juni i Västerledskyrkan