Västerås stift Besöksadress: Västra Kyrkogatan 9, 72215 Västerås Postadress: Västerås stift, Box 7, 72103 Västerås Telefon:+46(21)178500 E-post till Västerås stift

Stiftsgården i Rättvik får ny föreståndare

Pontus Gunnarsson har utsetts till ny föreståndare för Stiftsgården i Rättvik. Han tillträder tjänsten den 1 maj 2019 och ersätter då Nils Åberg som varit tillförordnad föreståndare sedan våren 2018.

– Vi är stolta att kunna presentera Pontus Gunnarsson som ny föreståndare. Han är en kompetent ledare och chef med goda erfarenheter av utvecklingsarbete från rollen som kyrkoherde i Hedemora, Husby och Garpenbergs församling, säger stiftsprost Peter Åström.

Som föreståndare kommer Pontus Gunnarsson att leda Stiftsgårdens arbete och vara en del i utvecklingen av gården som en plats för växande, lärande och utveckling. I rollen ingår också att driva hotellverksamheten på gården.

– Stiftsgården är en viktig kontaktyta mellan kyrkan och det omgivande samhället, både som en del av turistnäringen runt Siljan och som en plats för läger och ett levande andaktsliv. Här kan vi på ett naturligt sätt möta semestrande barnfamiljer, Vasaloppsåkare och besökare till Dalhalla inte enbart som ett fint hotell med bra mat, utan också som kyrka, säger han.

Pontus Gunnarsson prästvigdes 2009 och har varit kyrkoherde i Hedemora, Husby och Garpenbergs församling sedan 2011. Han har bland annat varit med och byggt upp församlingens arbete med Grön Kraft, ett framgångsrikt samarbete med landstinget, kommunen, Arbetsförmedlingen och Västerås stift för rehabilitering av personer med psykisk och fysisk ohälsa.

– Som kyrkoherde har jag alltid varit inriktad på att samverka så mycket som möjligt med andra aktörer i lokalsamhället. Det tar jag med mig till Stiftsgården, säger Pontus Gunnarsson.