Västerås stift Besöksadress: Västra Kyrkogatan 9, 72215 Västerås Postadress: Västerås stift, Box 7, 72103 Västerås Telefon:+46(21)178500 E-post till Västerås stift

Regnbågsgillet

Regnbågsgillet består av ungdomar som vill jobba med religion och hbtq-frågor inom Svenska Kyrkans Unga.

Regnbågsgillet består av ungdomar som vill jobba med religion och hbtq-frågor inom Svenska Kyrkans Unga och i miljöer inom Svenska kyrkan där hbtq-ungdomar rör sig. Samt att i dessa sammanhang sprida information om hur en normkritisk och inkluderande kyrka kan byggas. Visionen är en kyrka och ett samhälle där alla kan känna sig välkomna och accepterade utan att mötas av okunskap och förtryck. Regnbågsgillet grundades 2001 och är en del av Svenska Kyrkans Unga Camelot. Tillsammans med Västerås arrangerar regnbågsgillet läger och mötesplatser för unga hbtq-personer.

Cecilia Redner

Församlingsavdelningen, Stiftsadjunkt för barn- och ungdomsfrågor