Meny

Mikael Mogren vill bidra till kraft och mod i ny bok

I en ny bok skriver biskop Mikael om hur kristen tro kan bidra till kraft och mod i svåra tider. "Det är märkligt att skriva en bok som är så aktuell", säger han om boken Kraft och Mod som delas ut i påsk genom församlingarna i stiftet.

Coronakrisen låg långt bortom horisonten när han skrev. Ändå kände Mikael Mogren att det var angeläget att samla och dela sina tankar om hur kristen tro bär.

– Den här boken skrev jag för att ge kraft och mod. Det behövs. Jag var inte beredd på att den skulle bli så aktuell, säger han.

Boken är hundra sidor i fickformat och baksidestexten inleds med: ”Kraft och mod innehåller texter om kristen tro i vår tid. Det är en tid då det bästa i människan behöver lockas fram”.

– Vi lever i omsorgens tid. Det är många som kämpar nu och det krävs mer omsorg av oss än förr, säger Mikael Mogren.

Kristet självförtroende

Han skriver bland annat om kristet självförtroende och hur han ständigt möter människor som får förankring och sammanhang av sin kristna tro. Han konstaterar att kyrkan har stått stadigt genom svåra tider många gånger förr. Ett kristet hemspråk ger förankring när det rister i skyddsnäten och viktiga verktyg för att klara det svåra.

– Det kommer att krävas mycket kamp av oss framöver men vi är inte övergivna, säger biskop Mikael Mogren.

Boken Kraft och mod delas ut kostnadsfritt genom församlingarna i Västerås stift i anslutning till påskhelgen och finns även att beställa i stiftets webbshop. Här finns boken att läsa i pdf-format!