Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Västerås stift Besöksadress: Västra Kyrkogatan 9, 72215 Västerås Postadress: Västerås stift, Box 7, 72103 Västerås Telefon:+46(21)178500 E-post till Västerås stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Gudstjänst

Varje år görs ungefär 1 miljon gudstjänstbesök i kyrkor i Västerås stift. Lägg därtill alla spontana besök av människor som går in i en kyrka för att tända ett ljus, be en bön eller bara hitta sinnesro.Våra kyrkor är levande miljöer för Gudsmöten.

Gudstjänst firas varje söndag i Västerås stifts församlingar, och andra dagar också. En gudstjänst är alltid öppen för alla.

Gudstjänsten är en mötesplats mellan Gud och människa, men det är också en plats där vi får möta varandra. 

Bild: Albert Hillert / Ikon

Inför det heliga ska jag inte ta plats med tyngande allvar och långsamma haranger. Allvaret som säger att det är på riktigt, har sin plats, liksom snabbhetens energi och ömheten i allt.

Biskop Mikael Mogren

Gudstjänstutveckling

Västerås stift har en lång tradition av gudstjänstarbete och gudstjänstutveckling, därför finns det ett brett och varierat gudstjänstutbud runt om i stiftets församlingar. Man kan möta både katedralens mäktighet, den enkla veckomässan, musikgudstjänster av olika slag och mycket mer. Fråga i din församling.

Musik

Stiftet har också två musikkonsulenter som jobbar med gudstjänstfrågor. I ett folkkyrkostift som Västerås, är gudstjänsten det nav som håller samman ett stort och utåtriktat vardagsarbete, och musiken är en viktig del för att forma en levande och relevant gudstjänst.

Aktuell kollektlista hittar du på den här länken.

Kontakt

Unni Wiig Sandberg

Unni Wiig Sandberg

Västerås stift

Församlingsavdelningen, Stiftsadjunkt för gudstjänstutveckling

Hannes Tidare

Hannes Tidare

Västerås stift

Församlingsavdelningen, Musikkonsulent

Kira Lankinen

Kira Lankinen

Västerås stift

Musikkonsulent