Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Västerås Besöksadress: Domprostgården, V Kyrkogatan 3, 72215 Västerås Postadress: Svenska kyrkan Västerås, Box 5, 72103 Västerås Telefon:+46(21)814600 E-post till Svenska kyrkan Västerås

Västerås domkyrka - på barnens villkor

Barnen är en självklar del av domkyrkans gudstjänstliv och verksamhet. Här finns också plats för musik, lek och en och annan upptäcktsfärd.

På söndagar kl 11 firas högmässa i Västerås domkyrka. Barnens tid, under predikan, är en slags söndagsskola, och alla barn är välkomna, med eller utan förälder. Barnens tid leds av pedagog, präst eller volontär.

Högmässa med "barnens tid"

Vi har mötesplatser för barn och familjer i alla delar av Västerås. Här hittar du bland annat våra öppna förskolor, grupper för kreativt skapande och barnkörer.

Verksamheter för barn & familj

Klä ut sig till biskop eller präst? Leka nattvard, dop, vigsel och begravning eller fritt söka sig fram i kyrkans värld? Leksacer ger möjlighet till lek som rör livets riter och livsfrågor. Leksacer och kyrkan är öppna alla dagar kl 9-17.

Leksacer - En lekmiljö för barn