Komminister i Värö-Stråvalla församling

Är du vår nya komminister? Vi söker en församlingspräst som vill vara med och utveckla församlingens gudstjänster och verksamheter tillsammans med personal, ideella och förtroendevalda.

Värö-Stråvalla församling ligger vackert vid kusten i Varberg och Falkenbergs kontrakt, 6 mil söder om Göteborg. Församlingen har tre kyrkor och ca 4 000 tillhöriga. Vi verkar i en växande bygd och församlingen andas framtidstro.

Vi söker nu en komminister. Tjänsten är heltid och tillsvidare med grundläggande arbetsuppgifter som kyrkliga handlingar, gudstjänster, själavård, undervisning och verksamhet bland konfirmander och ungdomar. Vi tänker oss att du är öppen och utåtriktad i kontakten med församlingsborna och positiv till att arbeta med alla åldersgrupper. Du är bra på att samarbeta, har förmåga till nytänkande och ser även värdet i kyrkans traditioner.

Det är nödvändigt att du har körkort och tillgång till egen bil.

Tillträde enligt överenskommelse.

Du får arbeta i en församling med:

• Ett rikt gudstjänstliv i våra tre kyrkor: Bua kyrka, Stråvalla kyrka och Värö kyrka
  • Ett kompetent och engagerat arbetslag med god gemenskap
  • Engagerade förtroendevalda
  • En omfattande verksamhet bland barn och ungdomar, god kontakt med skola och samhälle
  • Ett rikt musikliv
  • En god ekonomi
  • En solcellspark som gör oss självförsörjande på el
  • Ett väl fungerande ekumeniskt samarbete.

Välkommen med din ansökan

Sista ansökningsdag 2023-02-17

Skicka meritförteckning och löneanspråk till varo.pastorat@svenskakyrkan.se

Fackliga representanter

KyrkA: Ib Pihlblad 070-306 66 44

Frågor om tjänsten och församlingen?

Kontakta kyrkoherde Katarina Hellgren.