Centrumkyrkan

Centrumkyrkan byggdes 1990 av EFS missionsförening och invigdes andra söndagen i advent samma år. Det gamla missionshuset revs och på denna tomt och en till utmed Kungsgatan uppfördes den nya kyrkan som också inrymmer en kontorsvåning. De första 10 åren var kommunförvaltningen hyresgäster och de senast 6 åren var det ett vindkraftföretag. Nu är hela denna kontorsvåning bemannad med personal i Vårgårda pastoratet.

Vårgårda pastorat köpte Centrumkyrkan med tillhörande fastighet år 2012 av EFS missionsförening och flyttade församlingens verksamhet från dåvarande Kyrkans hus (församlingshemmet). Vårgårda pastorat sålde detta hus, som var byggt 1936/37 och som behövde omfattande renovering. Idag fungerar Centrumkyrkan som en samarbetskyrka mellan Vårgårda pastorat och EFS missionsförening.