Årets internationella projekt

Vårgårda pastorat stöder varje år ett av Svenska kyrkans internationella projekt. Årets projekt: Stöd till människors kamp mot svält i Afrika

I spåren av svår torka och väpnade konflikter lider många miljoner människor av en pågående hunger. Svenska kyrkan finns på plats genom lokala partners i Somalia, Etiopien och Sydsudan.
Din gåva behövs!

Akut svältkatastrof i Afrika — K 251
FN larmade redan i februari om att människor dog av svält i delar av Sydsudan. Över 20 miljoner människor omfattas av hungerkatastrofen som berör människor ibland annat Nigeria, Sydsudan, Somaila, Etiopien och Uganda

Svår torka de senaste åren har medfört att boskap dött, skördar förstörts och att bristen på vatten är akut. Läget förvärras av att det pågår stridigheter och konflikter i flera av de drabbade länderna. Att säkra tillgång till mat och vatten har högsta prioritet.

Det här går din gåva till:
- Rent dricksvatten till människor och boskap
- Uppbyggnad av vattenförsörjningssystem
- Utdelning av hygienkit och informationsmaterial för att
   förhindra smittspridning
- matförsörjning
- träning i förbättrad katastrofberedskap
- psykosocialt stöd

Katastrofinsatser
I en katastrof går Svenska kyrkans stöd först till  akuta insatser såsom mat, vatten och tak över huvudet. Men redan från början har vi också ett långsiktigt perspektiv.  Drabbade människor måste involveras så att stödet utformas på rätt sätt.
Din gåva gör skillnad!

Läs mer svenskakyrkan.se/internationelltarbete/akuttorka