Foto: Jesper Ödemark

konfirmand

För dig i åttan (eller äldre!)

Åttan innebär konfa med allt vad det innebär av nya kompisar, kul träffar, resa, diskussioner och andra roliga upplevelser.

Vi pratar om Gud, tro, rätt och fel, kärlek och hat, miljö och ansvar, fördomar och massor av andra saker. Dessutom innehåller varje träff mellanmål och vi åker på en resa till Polen tillsammans (gäller ej Englandskonfa). Här nedanför kan du läsa om de olika typerna av konfa som finns här hos oss i Bara-Klågerup-området konfaåret 2022-2023.

Alla som börjar åttan får inbjudan i augusti, men har du frågor är det bara att höra av sig.

Vi hoppas att alla som vill och nått konfirmandåldern ska ge konfirmationen en chans. Prata gärna med tidigare konfirmander och fråga vad de tyckte om året.

Alla våra egna träffar och även resan är gratis och vi ses i Värbygården i Bara.

Konfaåret 2022-2023 erbjöd vi hela sju olika grupper hos oss men strök de minst önskade alternativen. Så i år ses vi i dessa grupper:

FILMKONFA (VARANNAN TISDAG)
Vi träffas varannan vecka klockan 16-20 under terminerna och ser en film varje gång. Vi börjar i september. Resan gör vi under våren och konfirmationen sker i april eller maj i Hyby nya kyrka. Alternativet är gratis.

VECKOKONFA (ONSDAGAR)
Vi träffas tisdagkvällar 17-19 samma veckor som skolorna håller öppet med den skillnaden att vi börjar den 7 september och har lite längre jullov. Resan gör vi under våren och konfirmationen sker i april eller maj i Hyby nya kyrka. Alternativet är gratis.

VECKOKONFA (TORSDAGAR)
Vi träffas tisdagkvällar 17-19 samma veckor som skolorna håller öppet med den skillnaden att vi börjar den 8 september och har lite längre jullov. Resan gör vi under våren och konfirmationen sker i april eller maj i Hyby nya kyrka. Alternativet är gratis. 

ENGLANDSKONFA (SOMMAREN 2023)
Tre veckors internatläger i Eastbourne i England nästa sommar. Mer om datum, kostnad och kontaktuppgifter finns i vår nedladdningsbara konfirmandfolder här nedanför.

Här nedan finns (så snart de släppts) nedladdningsbara pdf:er till föräldrar och konfirmander.

anmälningsblankett

gruppindelning

gudstjänstpoäng

 

 

 

konfaåret 2021-2022:

föräldrainformation - september

 • Jesper Ödemark

  Jesper Ödemark

  Värby församling

  Församlingspedagog

  Mer om Jesper Ödemark

  Jesper ansvarar bl a för hemsida, konfirmationsläsning, ungdom, skola och församlingsblad.

 • Niklas Dreisig

  Niklas Dreisig

  Värby församling

  Präst

  Mer om Niklas Dreisig

  Niklas började hos oss i september 2020 och arbetar med alla åldrar men med fokus på de lite äldre församlingsborna.