Bygg en kyrka

I Var med nr 1 2017 finns en mall för hur du kan bygga en egen kyrka. Här finns några foton på hur det kan bli.

En riktig kyrka är ju förstås mycket mer än bara ett ihopvikt papper. Dels finns kyrkobyggnaden som kan vara av vilket material som helst. Sen finns även kyrkan som består av alla troende kristna världen över. Hur man bygger en sådan kyrka eller församling diskuteras inte här. Här nöjer vi oss med pappersmodellen. 

Dela med dig

Dela med dig av din kyrka. Ta ett kort på den. Lägg ut det på instagram med #varmedkyrka eller mejla till Kent så lägger jag ut den här. Vill du inte vika och limma går det lika bra att rita. Eller bygg i trä, eller annat material. 

Mall och instruktioner

På baksidan av Var med nr 1 2017 finns en mall för hur du kan klippa och vika för att det ska bli en kyrka. Har du redan vikt klart din version och inte hittar en granne som har någon att ge till dig eller vill skriva ut på större eller mindre papper kan du ladda ner sidan som en fil här och skriva ut själv. Ladda ner pdf.

På några sidor ska det till lim. De är markerade med limma här. Några av flikarna ska ha lim på baksidan för att det lättare ska sitta ihop. Delarna viks ihop var för sig och sen limmar du fast tornet på resten av kyrkan. 

Efter lite pill med sax, vikning och lim kan du ha en kyrka som ser ut så här. Vi använde även lite tejp för att få det att sitta ihop på ena sidan. 

Foto: Kent Pettersson

Måla kyrkan

Givetvis går det att måla kyrkan hur man vill. Eftersom jag, Kent (kommunikatör i Varbergs församling), är dålig på att rita på frihand ser det ut som det gör. Jag är bättre på fotografering, layout och mycket annat. 

Ett förslag på hur det kan bli med färgläggning och fönster och dörr. Välj färger fritt och gör så många fönster och dörrar du vill. Foto: Kent Pettersson

Det går att limma fast tornet på andra platser också. Bara fantasin sätter gränser. 

Pröva olika placeringar av tornet. Foto: Kent Pettersson

Jag vill också be om ursäkt för att det kanske inte passar ihop helt exakt. Inte heller konstruktion av pappersmodeller av kyrkor är min specialitet.