Samtalsgrupper och studiecirklar

I vårt pastorat hålls det mer eller mindre regelbundet studiecirklar eller samtalsgrupper med olika innehåll och inriktning.

Har du en frälsarkrans? Vill du veta mer? Eller har du aldrig hört talas om den?

Vi träffas fyra gånger på hösten och fyra gånger på våren och tränar oss i självinsikt, livsmod och andlighet.

Frälsarkransen är ett bönearmband med olika pärlor med olika betydelse som gör att vi pratar om hela livet. Vi varvar prat med sånger. Vi tänker oss att du kanske kommer direkt efter jobbet eller gymmet, därför får du något i magen när du kommer.

Efter jul börjar vi tisdagen den 7 januari. Följande datum 4 februari, 3 mars och sista gången 31 mars.
Alltid klockan 18:00

Plats: Andaktsrummet i Valdemarsviks församlingshem.

Kostnad: Har du redan armbandet = 0 kr, köper du en frälsarkrans 110 kr.

Ledare är församlingspedagog Ingela Jansson och kantor Lena Stenhammar Dahlgren.

ingela.jansson@svenskakyrkan.se 0123-102 13
lena.s-dahlgren@svenskakyrkan.se  0123-104 66

Studiecirkel om empati och barmhärtighet

Välkommen till en studiecirkel om empati och barmhärtighet. Empati och barmhärtighet är två drivkrafter som gör märkbar skillnad i relationer, i livet och i samhället. I sex bordssamtal reflekterar vi kring vad empati och barmhärtighet är och vilka uttryck det får mellan individer, i det nära och i det globala.

Tid: Torsdagar 16:30-18:00
Datum: 16/1, 6/2, 27/2, 19/3, 16/4 och 7/5
Plats: Ringarums församlingshem
Anmälan: Senast 31/12-2019 till jacob.sernheim@svenskakyrkan.se eller telefon 0121-30772.

Bibelsamtal i Valdemarsviks församlingshem

Varmt välkommen att dela liv & tankar i församlingens bibelsamtal.

Varje torsdag kl 10:00-11:00 finns möjligheten att läsa och samtala kring den kommande söndagens bibeltexter över en kopp kaffe. Samtalen leds av en präst. Ingen föranmälan, man deltar när man har tid och lust.

Hoppas vi ses!