Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Uppvidinge pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 5, 36430 Åseda Postadress: BOX 80, 36421 ÅSEDA Telefon:+46(474)10000 E-post till Uppvidinge pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Diakoni Nottebäck

Diakoni är kyrkans sociala arbete. Förebild är Jesus Kristus som ofta kallas ”den förste diakonen”.

Välkommen till våra diakonala verksamheter och mötesplatser i Kyrkans Hus i Norrhult. 

Sopplunch

Vissa onsdagar kl 12. Se almanackan. 

TORSDAGSCAFÉ

med program. Se almanackan.

Herrklubb

Välkommen varannan måndag kl. 10.00-11.30. Ledare är Harald Thuresson och det blir fika, prat och härlig gemenskap.

DAMKLUBB

Tisdagar 1 gång/mån. Se almanackan.

LEva-vidaregrupp

Har du mist en livskamrat, annan nära anhörig eller vän och vill träffa medmänniskor med liknande erfarenheter kan du komma med i en Leva-Vidare grupp. Kontakta församlingspräst Lucas eller diakon Yvonne Yngvesson.

Frivillig medarbetare?

Har du en stund över och vill sätta en liten guldkant på en medmänniskas liv? Kanske skulle du vilja vara med i vårt härliga sopplunchlag eller besöka en medmänniska i hemmet? Det finns mycket man kan göra som frivillig medarbetare. 

Kontakta församlingspräst Lucas Mellergård tel. 0474/12450 eller

Diakon Yvonne Yngvesson tel. 0474-12452

Välkommen till oss i Nottebäcks församling och våra mötesplatser!

Diakoni

Vad är diakoni?

I Evangeliernas berättelser om Jesus framträder en människa som gav sig själv i tjänst för andra. Samma uppdrag är givet åt kyrkan och alla kristna. Att värna om medmänniskan och hålla människovärdet högt är diakonens och det diakonala arbetets stora uppgift och utmaning. Diakoni är en av kyrkans huvuduppgifter och hela församlingen skall genomsyras av ett diakonalt förhållningssätt. 

Ordet diakoni betyder ”att tjäna” och är den kristna tron omsatt i praktisk handling, vilket innebär omsorg om människor i livets olika skeden.  Man kan även uttrycka det så att det diakonala arbetet är att vara Kristi händer. Omsorgen om den enskilde och arbetet för att förbättra samhället behöver gå hand i hand. Det handlar om att erbjuda helande miljöer, att ge röst åt svaga och utsatta och protestera mot övergrepp. Människors behov avgör vilka behov vi som kyrka behöver tillgodose. 

Rent konkret kan diakonin ta sig uttryck på olika sätt, t.ex. i form av samtal/själavård, hembesök, besök på äldreboenden, olika hjälp-stödgrupper som leva-vidare grupp, anhöriggrupp, besöksgrupp, hjälp med fondansökningar, matinköp, soppluncher och många andra möjligheter till mötesplatser, utbildningsgrupper som bibelstudiegrupper och existentiella samtalsgrupper, nätverksarbete gentemot-och samarbete med andra aktörer i samhället, arbete med flyktingar och asylsökande, m.m.