Diakoni Nottebäck

Diakoni är kyrkans sociala arbete. Förebild är Jesus Kristus som ofta kallas ”den förste diakonen”.

Välkommen till våra diakonala verksamheter och mötesplatser i Kyrkans Hus i Norrhult.

Sopplunch

Vissa onsdagar kl 12. Se almanackan.

Herrklubb

Välkommen varannan måndag kl. 10.30-11.45. Ledare är Harald Thuresson och det blir fika, prat och härlig gemenskap.

Verksamhet förlagd till Solgårdens dagverksamhet:

Sångstund måndagar jämna veckor kl. 10-11.30.

Studiecirkel tisdagar kl. 14

Leva-vidaregrupp

Har du mist en livskamrat, annan nära anhörig eller vän och vill träffa medmänniskor med liknande erfarenheter kan du komma med i en Leva-Vidare grupp. Kontakta diakon Gunilla.

Frivillig medarbetare?

Har du en stund över och vill sätta en liten guldkant på en medmänniskas liv? Kanske skulle du vilja vara med i vårt härliga sopplunchlag eller besöka en medmänniska i hemmet? Det finns mycket man kan göra som frivillig medarbetare. Ring diakon Gunilla så får vi träffas och diskutera.

Ansvarig för det diakonala arbetet i församlingen är diakon Gunilla Bokor.

Mobil/tel. 0474-12452
SMS. 0702-543999

Välkommen till oss i Nottebäcks församling och våra mötesplatser!

Gunilla Bokor, Nottebäck

Vad är diakoni?

I Evangeliernas berättelser om Jesus framträder en människa som gav sig själv i tjänst för andra. Samma uppdrag är givet åt kyrkan och alla kristna. Att värna om medmänniskan och hålla människovärdet högt är diakonens och det diakonala arbetets stora uppgift och utmaning. Diakoni är en av kyrkans huvuduppgifter och hela församlingen skall genomsyras av ett diakonalt förhållningssätt.

Ordet diakoni betyder ”att tjäna” och är den kristna tron omsatt i praktisk handling, vilket innebär omsorg om människor i livets olika skeden.  Man kan även uttrycka det så att det diakonala arbetet är att vara Kristi händer. Omsorgen om den enskilde och arbetet för att förbättra samhället behöver gå hand i hand. Det handlar om att erbjuda helande miljöer, att ge röst åt svaga och utsatta och protestera mot övergrepp. Människors behov avgör vilka behov vi som kyrka behöver tillgodose.

Rent konkret kan diakonin ta sig uttryck på olika sätt, t.ex. i form av samtal/själavård, hembesök, besök på äldreboenden, olika hjälp-stödgrupper som leva-vidare grupp, anhöriggrupp, besöksgrupp, hjälp med fondansökningar, matinköp, soppluncher och många andra möjligheter till mötesplatser, utbildningsgrupper som bibelstudiegrupper och existentiella samtalsgrupper, nätverksarbete gentemot-och samarbete med andra aktörer i samhället, arbete med flyktingar och asylsökande, m.m.