Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Uppsala kyrkogårdar Besöksadress: Gamla kyrkogården, Villavägen 1, Uppsala Postadress: Box 897, 751 08 Uppsala Telefon:018-4303550, 018-4303540 E-post till Uppsala kyrkogårdar

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Artrikt och vackert med ängsmark i Vaksala

Nu anläggs äng vid Vaksala kyrkogårds minneslund.

Gräs blir till äng

Ängsmark i Vaksala

Gräs och blommor vajandes i vinden. På Vaksala kyrkogård pågår ett ängsanläggningsprojekt där några av minneslundens gräsytor blir till äng. 

Ängsetableringen tar ett par år, men så småningom ersätts maskrosor av långvarig blomning med väldoftande örter och färgrika ängsblommor.

livsrum för biologisk mångfald

Kyrkogården och minneslunden är ett vilorum för de avlidna och en tillgång för besökande, men också en viktig plats för den biologiska mångfalden. Fjärilar, humlor och bin lockas till ängsblommorna och ängsmarken i sig ger föda och livsrum för många utrotningshotade växt- och djurarter. 

vänlig grönska

Till skillnad från gräs behöver inte en äng vattnas eller klippas. Det sparar på resurser och är snällt mot miljön. I stället slås ängsgräset en till två gånger varje år. Det slagna gräset hamnar sedan i kyrkogårdens eget kretslopp och blir till ny jord som används på kyrkogården.

Har du funderingar?

Välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter finner du nedan.