Samtal och podcast med tillvarons djup i fokus
Alla tidigare föredrag finns tillgängliga på bibliotek Uppsalas Youtubekanal, samt via direktlänk här. Programmet i sin helhet läggs också vartefter upp på Facebooksidan På spaning efter själen samt på bibliotekets hemsida.
Själva podcasten finns att lyssna på via de stora strömningstjänsterna. Sök på På spaning efter själen på t ex Spotify så hamnar du rätt.
Hur uppstod projektet?
- Framtid och hopp kan födas ur tomhet och frånvaro av mening. Vi behöver därför rum för livet och ett språk för verkligheten, säger Kerstin Dillmar, präst i Uppsala domkyrka, författare samt verksam som kaplan vid Sigtunastiftelsen.
- När psykologi, kultur och frågor om den mänskliga existensen får mötas i samtal mellan människor som arbetar inom olika områden, kan nya perspektiv uppstå, säger Camilla von Below, psykolog, psykoterapeut och författare.
Karin Hedvall, kulturproducent vid Uppsala stadsbiblioteket, konstaterar att vi behöver mötesplatser för samtidskultur och livsåskådningsfrågor där människor i alla åldrar kan få känna sig delaktiga. De första avsnitten av På spaning efter själen tog upp teman som vad som kan vara viktigt i livet, om att hitta sitt sanna jag samt hur man kan tänka om självkännedom.
- Vi vill bidra till rum och språk för tankar och funderingar kring existentiella frågor, säger Kerstin Dillmar. Målgruppen är alla som är intresserade av existentiella frågor och som genom just en podcast kan ta del av avsnitten när man vill och har möjlighet.
På spaning efter själen innehåller utöver podcastavsnitten också inspelade föreläsningar. Bland gästerna hittills märks bland andra poeten och översättaren Jonas Brun och författaren Lotta Lundberg som bland annat skrivit den prisbelönta romanen Timme noll.
Kontakt: kerstin.dillmar@svenskakyrkan.se