Goder afton mitt herrskap!

Uppsala domkyrkas gosskör sjunger och spexar i traditionsspäckat stjärngossetåg på Uppsala konsert och kongress lördag 10 december kl 19.00.

Stjärngosskör och spex på UKK

Snart är det dags för årets upplaga av Goder afton mitt herrskap!  En staffanskonsert som värnar om traditionerna kring Lucia, Staffan stalledräng och stjärngossarna. Konserten är en av få som sätter stjärngossen i centrum och en stor del av konsertprogrammet kretsar just kring Sankt Staffan. Konserten avslutas alltid med ett för varje år nyskrivet julspex, där manus och låtarrangemang skrivits av sångare i kören.

Goder afton, mitt herrskap! har sina rötter i den medeltida tradition där pojkar gick sjöng och spexade för att få pengar till studier. Konserten är en väletablerad del av Uppsalas kulturliv sedan 1970-talet.

Medverkande i Goder afton utöver Uppsala domkyrkas gosskör är pianisten och kapellmästare Martin Hellberg med kompband samt Margareta Raab och Eva-Marie Hopstadius, dirigenter.

Biljetter: här eller via UKK tel 018-727 90 00

Lär mer om gosskören här:
Uppsala domkyrkas gosskör

Konserten arrangeras i samarbete med studieförbundet Sensus.