Foto: Aaron Burden

Vardagskraft i Årstakyrkan

Ett tillfälle att mötas, samtala, skapa eller dela en upplevelse tillsammans på torsdagskvällar i höst.

Torsdagar i Årstakyrkan

På torsdagar är du välkommen till trivsamma kvällar i Årstakyrkan. Kl 18.00 firas kvällsmässa i kyrkorummet och därefter serveras soppa, smörgås, kaffe/te (40 kr). Klockan 19.00 tar kvällens tema vid.

Välkommen att vara med hela eller delar av kvällen!

Program för hösten 2020

10 sep Vi vill!

En kväll om det som händer i Årstakyrkan och möjligheten att vara med på olika sätt. Eva Nyman, diakon och Andreas Decker, präst.

17 sep Konsert: Keltisk afton med folkmusikduon Woodlands

Kristina Leesik, fiol, Justyna Krzyzanowska, harpa. Fri entré, kollekt.

24 sep Skaparverkstad: Tygtryck

Frukter, blommor och blad, man tager vad man haver. Det mesta går att använda
när man vill skapa mönster. Vi gör egna stämplar och trycker på tyg.

1 okt Jag är unik - även utan rulle, glasögon och bildstöd

Marie Tallgren delar en berättelse om att vara förälder till barn med funktionsvariation. Efteråt samtalar vi och delar erfarenheter.

8 okt Konsert: Astor with Friends

Musik av Astor Piazzolla, tangomästaren från Argentina, och andra kompositörer som inspirerade honom i hans komponerande. Trio Wendel Dominique Johansson;
Madeleine Johansson, flöjt, Olof Wendel, vibrafon, Jonas Dominique, kontrabas. Fri entré, kollekt.

15 okt Skaparverkstad: Akryl

Låt hösten inspirera till färgsprakande målning. Kom och prova på akrylens möjligheter!

22 okt Att vara ung och kvinna på Västbanken

Under våren 2020 deltog Hanna Soldal (fd Lindh) i Ekumeniska följeslagarprogram i Israel och Palestina. Hanna berättar om möten med jämnåriga kvinnor som lever i en helt annan verklighet än hon själv.

29 okt Stilla mässa i allhelgonatid

Fika

5 nov Vår Far och våra pappor

Samtalskväll om tron och våra relationer. Eva Nyman Larsson, diakon och Andreas Decker, präst.

12 nov Konsert: Jazz i kyrkan med Nils Janson kvartett

Tidigare i år släppte Nils sin fjärde skiva ”Longitude” som blandar nordiskt vemod med jazz rotad ur den amerikanska traditionen. Nils Janson, trumpet, Jonas Östholm, piano, Pär-Ola Landin, kontrabas och Sebastian Ågren trummor. Fri entré, kollekt.

19 nov Julpyssel och mys!

Vi pysslar, bakar och tillverkar julpynt att ta med hem eller bidra med till julmarknaden.

26 nov Leva tillsammans - för dig och din partner

Friskvård för er kärleksrelation i småbarnsåren! Korta teoripass blandas med enkla kommunikationsövningar i paren. Anmälan senast 25 nov. 018-430 37 39 eller Markus Toorell