Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Vardagskraft i Årstakyrkan

Ett tillfälle att mötas, samtala, skapa eller dela en upplevelse tillsammans på torsdagskvällar i höst.

Torsdagar i Årstakyrkan

På torsdagar är du välkommen till trivsamma kvällar i Årstakyrkan. Kl 18.00 firas kvällsmässa i kyrkorummet och därefter serveras soppa, smörgås, kaffe/te (40 kr). Klockan 19.00 tar kvällens tema vid.

Välkommen att vara med hela eller delar av kvällen!

Program för hösten 2019

12 september - Konsert: Dagens folkmusik - en nutida tradition

En kväll om det som händer i Årstakyrkan och möjligheten att vara med på olika sätt. Diakonen Eva Nyman-Larsson och prästen Andreas Decker.

19 september - Skaparverkstad: Tenn

Vill du vara smed för en kväll? Vi gör egna gjutformar och skapar smycken eller krumelurer av tenn.

26 september - Musikcafé: Impressions

Ett spännande möte mellan skandinavisk pianojazz och impressionistisk klassisk musik. Peter Knudsen Trio: Peter Knudsen, piano, Jenny Kristoffersson, bas och Daniel Olsson, trummor.

3 oktober - Skaparverkstad: Fläta & virka

Låt hösten blomma! Vi återbrukar garnrester och provar på att virka blommor eller tillverka band i olika flättekniker.

10 oktober - När livet gör ont

En samtalskväll med Eva Nyman Larsson och Andreas Decker.

17 oktober - Konsert: Barock folkmusik från Bellmans tid

Duo Anna & Olof, Anna Ander, sång, Olof Ander, viola d´Amore, irländsk cittern, engelsk cister.

24 oktober - Inget barn ska behöva bo på gatan

Sanna Bülow berättar från sitt besök hos gatubarn i Manila, Filippinerna,
och arbetet som Act Svenska kyrkan stödjer för att ge barnen en framtid.

31 oktober - Stilla mässa i allhelgonatid

Fika efteråt!

7 november - Skaparverkstad: Akrylfärg

Hösten sprakar av färg! Vi inspireras av naturen och målar med akrylfärg.

14 november - Konsert: Spansk hetta i höstmörkret

Anders Emtell, klassisk gitarr, ger ett helspanskt program med musik av Sor, Tárrega och Albéniz med flera.

18 april - #inteallamän? - åtta tips på vad #allamän kan göra föra att skapa en värld fri från sexuellt våld mot kvinnor.

Tankar om maskulinitet, destruktiva normer och fungerande förhållningssätt samsas med fakta och låtar från Avicii, Icona Pop och Mumford and Sons. Joel Ögren och Andreas Lindholm, sång, prat och musik.

28 november - Julpyssel: Kakor och kulor

Kom och bidra till det internationella arbetet genom att baka, pyssla och på
annat sätt förbereda för julbasaren den 30 november. Möjlighet finns också att
pyssla och ta hem!