Foto: Aaron Burden

Vardagskraft i Årstakyrkan

Ett tillfälle att mötas, samtala, skapa eller dela en upplevelse tillsammans på torsdagskvällar i höst.

Vardagskraft på torsdagar i Årstakyrkan

På torsdagar är du välkommen till trivsamma kvällar i Årstakyrkan. Kl 18.00 firas kvällsmässa i kyrkorummet och därefter serveras soppa, smörgås, kaffe/te (40 kr). Klockan 19.00 tar kvällens tema vid.

Välkommen att vara med hela eller delar av kvällen!

Program för våren 2022

20 januari Vi vill!

En kväll om det som händer i Årstakyrkan och möjligheten att vara med på olika sätt. Eva Nyman Larsson och Andreas Decker.

27 januari Obs! kl 19.30 Konsert till minne av Förintelsens offer

Vi uppmärksammar Förintelsens minnesdag med musik av judiska kompositörer. Hans Krása och Pavel Haas satt internerade i Theresienstadt och deporterades senare till Auschwitz. Elin Emtell Rubinsztein, violin, Alva Press, violin, Anna Rubinsztein, viola och Filip Lundberg, cello.

3 februari Skaparverkstad: Bivaxdukar

Vi provar på att göra egna hållbara bivaxdukar som går att använda som lock
till skålar eller att slå in t ex osten i.

10 februari Föräldraskap - vi sitter i samma båt

En samtalskväll om utmaningar, rädslor och det bästa med att få vara förälder!
Beatrice Stockhaus och Markus Toorell.

17 februari Hjältens resa - bara Jesus ellerockså vi?

Kvällen inleds med en kort föreläsning och fortsätter med samtal och
delande. Andreas Decker, Eva N Larsson.

24 februari Kvällsmässa och fika

3 mars Skaparverkstad: Lera ochbubbelmålning.

Ibland behövs det lite färg och ibland behövs det mera färg! Vi gör små skålar i lera och dekorerar dem med bubbelmålning.

10 mars Konsert: Tango, tango, tango

Analía Rego, en av världens främsta tangogitarrister, gästar återigen Årstakyrkan för en solokonsert. Bördig från Buenos Aires har hon tangon i blodet och fångar sin publik med inlevelsefullt och delikat spel.

17 mars Ekumenisk föjeslagare i Israel och Palestina

Hanna Soldal berättar om sina intryck och erfarenheter.

24 mars Skaparverkstad: Tovade ulltvålar

Kom och gör din egen ulltvål! Den är extra härlig att ha till hands, löddrar fint och
peelar huden mjuk.

31 mars Fördjupningskväll i fastetid

Andreas Decker och Eva Nyman Larsson.

7 april Prova på pilgrimsvandring

Vi gör en kort pilgrimsvandring i närområdet inför påsken. Andreas Decker och Eva N Larsson.

14 april Skärtorsdagsmässa

21 april Skaparverkstad: Sashiko

Kom och prova den tusenåriga japanska hantverkstraditionen sashiko. Allt började
med att fattiga bönder behövde laga sina kläder, idag är det en egen konstform.

28 april Konsert: Serenad till gryningen

En spännande blandning av moderna och klassiska tongångar utlovas när Madeleine Johansson, flöjt och Anders Emtell, gitarr bjuder in till konsert. Musik av Bartók och Castelnuovo-Tedesco med flera.