Heliga danser / Cirkeldans

Danserna bygger på de enkla steg som dansats genom årtusenden. Tillsammans med musiken ger danserna vila och inspiration och som annan dans lockar den till glädje. Välkommen till Eriksbergskyrkan och höstens samlingar – inga förkunskaper behövs. Föranmälan.

Meditation i rörelse

Heliga danser har sina rötter långt bakåt i tiden. Dansen som sker i cirkel är dans som bön/meditation och använder sig av ritens skapande och läkande kraft. Den har växt fram i mötet med kristen mystik.

Genom livets öken går en ström av liv. Den bryter fram i gemenskap och kärlek. Är det den strömmen vi anar när vi dansar?

Mikael Mogren

Musiken spänner över många stilar från olika delar
av världen såsom klostermusik, medeltida hymner, klassisk musik, världsmusik samt jazz och folkligt.

• Eriksbergskyrkan, Eriksbergsvägen 2, Uppsala.
  • Hösten 2021 ses vi onsdagar, jämna veckor, med start onsdag 22 september 2021.
  • Klockan 18.30–ca 20 (med liten paus i mitten).
  • Övriga danstider: 6/10, 20/10, 7/11, 17/11, 1/12 och 15/12.
  • Anmälan till dansledare Elisabeth Fogelqvist, 018-51 88 68 eller 070-956 50 32.
    Elisabeth är utbildad dansledare i heliga danser och kyrkodans.

Alla själars dag

Meditation i rörelse på alla själars dag 7 november kl 18 i Eriksbergskyrkan.