Alpha (online) - en grundkurs i kristen tro

Att leva – vad innebär det egentligen? Om Gud hör dig, vad vill du då fråga? Vad betyder det att vara kristen? Tillsammans söker vi svaren på dessa och andra frågor. Start den 21 september online. Anmäl intresse senast 14 september.

Längtar du efter samtal om liv och tro? Prova på Alpha online.

Vad är Alpha?
Alpha är till för alla som vill reflektera kring livet och dess mening.
Läs mer om Alpha och onlinekursen på http://sverige.alpha.org/

Hur är kursen upplagd?
Kursen ges online, en gång i veckan med start 21 september.  Du kommer varje gång att i förväg få en länk till en film som handlar om  kvällens ämne. Filmen är en halvtimme lång och efter det blir det websamtal i en liten grupp, ca 6 personer, där var och en får ge sina reflektioner och frågor. Samtalet har en ledare och kommer att hålla på 30-40 minuter. Var och en sitter hemma hos sig, men vi kan ändå prata om viktiga saker och lära känna varandra om än på distans. Du behöver ha en laptop, padda eller smartphone alternativt en stationär dator med högtalare och webkamera. Du kan få hjälp i förväg med att komma igång med tekniken om du behöver.

Exempel på ämnen
- Hur kan jag göra det bästa av resten av mitt liv? Vem är Jesus? Hur ska jag kunna tro? Varför ska jag be, och hur?

Onlinekursen är kostnadsfri och innehåller dessutom en lördag med 3 samlingar och en ”live”-avslutning i Lötenkyrkan om möjlighet ges med tanke på coronaläget.

Frågor om kursen och anmälan (senast 14 sep) via mail eller telefon:
Karin Löfgren 018-430 37 96

Vår  förhoppning är att också kunna ha en vanlig Alphakurs i Lötenkyrkan varannan onsdag med slut i mars. Den kursen innehåller då mat, föredrag och gruppsamtal och håller på 18.30 – 20.45. Kontakta Karin Löfgren om detta upplägg passar dig bättre.

Varmt välkommen!