Svenska kyrkan Uppsala

Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Välkommen till Lättlästa sidor

Här kan du läsa om Uppsala domkyrka. Du får veta när domkyrkan byggdes och vad det finns att se i domkyrkan.

Välkommen in i Uppsala domkyrka!

Det blåser ofta ute på Domkyrkoplan men här inne vill kyrkan ge skydd mot livets stormar, ge värme och vila och vara en växtplats för människors tro och liv.

Vi som lever på 2000-talet är tacksamma mot dem som har byggt vår domkyrka, stenhuggare och andra yrkesgrupper.

Två stenhuggare fick samma fråga: Vad gör du?
Den ena svarade: Jag hugger sten.
Den andra svarade: Jag bygger en katedral.
Så olika kan vi se på sten, på kyrkor och på våra liv.

Gudstjänster och konserter, guidade turer och samtal, ljusen som tänds i ljusbärarna – allt som händer här i domkyrkan vill visa på ett sammanhang som är större än oss själva.

Vi är alla stenar i Guds stora bygge för en bättre värld.

Välkommen in för att hämta inspiration att gå ut och bygga där du bor!
Annica Anderbrant, domprost

Klicka på det du vill läsa mer om: