Små och stora tillsammans

I kyrkan finns många mötesplatser och öppna förskolor för dig som är hemma med barn. Det kostar inget att komma och fikat är billigt.

Torsdagar udda veckor kl 14-18. Nämen, paket redan i september?! Japp, eller i all fall en påse. Från den 24 september kan du varannan torsdag hämta en gratis ”pärlpåse”. Den innehåller allt från barnpyssel till andlig fördjupning med tema utifrån en av frälsarkransens pärlor. För alla mellan 2-100 år.

Paket-torsdag i Mariakyrkan

Fem träffar för er som fött barn mitt i pandemin. Hur påverkar det oss? Tisdagar kl 9.30-11 för er som blivit föräldrar på nytt. Tisdagar kl 13-14.30 för förstagångsföräldrar. Vecka 42-46. Anmälan.

Bebishäng med samtal i fokus i Tegs kyrka

För förstagångsföräldrar. Måndagar v. 45-49!
Kl 13-14.30.
Anmälan.

Bebishäng med samtal i fokus i Röbäcks kyrka

För förstagångsföräldrar. Måndagar v. 45-49! Kl 13-14.30. Anmälan.

Öppen förskola i Siljansnäs församlingshem. Föräldalediga är där med sina barn och leker, pysslar, sjunger och fikar.

Liten och Stor i Ersmarkskyrkan

Onsdagar kl 13.30–16.00. Öppen förskola för dig som är hemma med ditt/dina barn och vill träffa andra vuxna och barn. Vi ses inomhus igen från och med 7 oktober.

Torsdagar kl 10.00–12.00 Backenvägen 121. För barn med sina vuxna. Drop-in, kom när det passar. Höststart 17 september.

Babykafé i Prästgården och Paviljongen

Föräldraträffar för förstagångsföräldrar

Många förstagångsföräldrar känner en längtan efter att träffa andra i samma livsskede. Vi vill erbjuda en plats där du får möjlighet prata om dina upplevelser, utbyta erfarenheter och kunskaper. Fyra träffar, torsdag förmiddag, varannan vecka i Mariakyrkan. Anmälan.

Onsdagar kl. 9.30–11.30. Vi sjunger, pysslar och fikar tillsammans.

Liten och stor i Grisbackakyrkan

Onsdagar kl. 9.30–11.30. Vi sjunger, pysslar och fikar tillsammans. Under höstlovet v.44 tar Liten och stor en paus, men onsdag den 4 november kör vi igång igen. Nytt från den veckan är att anmälan kommer att öppna på tisdag kl. 10.00 varje vecka. Vi har begränsat med platser på grund av Coronarestriktioner så vänta inte för länge med att anmäla er. Anmälan sker via epost till Maria Andersson.

Nu öppnar en öppen förskola för pappor med barn. Drop in måndagar kl 9.00-12.00 i församlingsgården Öst på stan.

Pappa & barn i centrum

Tisdagar kl 9.30– ca 10.00. Ett alternativ till öppen förskola så här i Coronatider. Ingen anmälan, kom då det passar. Höstterminen 1 september till 15 december.

Sagostund i Tavelsjö kyrka

För er med små barn hemma.
Måndagar vecka 45-51
kl 9.30-11.30

Småbarnshäng i Röbäcks kyrka

För er med små barn hemma. Måndagar vecka 45-51 kl 9.30-11.30

Öppen förskola inställd p.g.a. vattenläcka.

Öppen förskola i Ersbodakyrkan - Inställd!

Öppen förskola inställd p.g.a. vattenläcka.

Fredagar kl 9.00–11.00. För föräldrar och barn i åldrarna 0–5 år. Vi umgås, leker, sjunger och pysslar. Höstterminen pågår 11 september–4 december. Anmälan via länk nedan.

Öppen förskola i Innertavle missionshus

Öppen förskola i Nyköpings församling.

Öppen förskola i Kyrkhörnan, Sjöfruskolan

Måndagar, jämna veckor, kl 9.00–11.00 för föräldrar med barn i åldrarna 0–5 år. En stunds gemenskap och en chans att möta och lära känna andra barn och vuxna. Terminsstart 14/9 (sista träffen 23/11) Anmälan via länk nedan.

Mariakyrkans öppna förskola har flyttat ut. För barn med föräldrar eller annan vuxen. Varje tisdag kl 9–10 finns ledare på plats i Mariedals lekpark. Höstterminen pågår 15 september–1 december.

Öppen förskola ute på Mariedal

Fredagar kl 9.00–12.00 med start 18 september. En mötesplats för stora och små fylld med lek, sång, pyssel och fika. Ett tillfälle att lära känna varandra och kyrkan. Höstterminen pågår 18 september–18 december (inte 30/10).

Öppen förskola i Västerslättskyrkan

Måndagar ojämna veckor kl 9.00–11.00 för föräldrar med barn i åldrarna 0–5 år. En stunds gemenskap och en chans att möta och lära känna andra barn och vuxna. Terminsstart 7/9 (t o m v 49 30/11)  Anmälan via länk nedan.

Öppen förskola i Ålidhemskyrkan

Måndagar ojämna veckor kl 9.00–11.00 för föräldrar med barn i åldrarna 0–5 år. En stunds gemenskap och en chans att möta och lära känna andra barn och vuxna. Terminsstart 7/9 (t o m v 49 30/11) Anmälan via länk nedan.

Fredagar kl 10.00–12.30. En träffpunkt för barn med föräldrar i coronatider. Fika till minipris. Ta chansen att träffa och lära känna andra i Degernäs!

Öppet hus i Degernäs missionshus

Här finns verksamhet samlad för barn upp till förskoleklass. Grupperna är fulla av lek, pyssel, berättelser från Bibeln och mycket mer.

Kyrkan på barnens villkor