Svenska kyrkan Umeå

Välkommen till våra sex församlingars kyrkor och mötesplatser runt om i Umeå där du kan finna glädje, ro, gemenskap, och stöd genom gudstjänster, körer, trivselträffar, barngrupper och mycket mer.

Allhelgona

Allhelgonahelgen är ett tillfälle att tända ett ljus, tänka på dem vi minns och saknar, och låta vardagens alla vanliga bestyr få vänta några dagar. Kyrkor och kapell är öppna under helgen, för ljuständning och samtal.

Buda hem privatkonsert, surdegsbröd eller Taizékit på Tradera

Konsert hemma i vardagsrummet, ett surdegsbröd eller ett kit med ljuslykta och kors från Taizé. I årets fasteaktion säljer kreativa medarbetare i Svenska kyrkan i Umeå tjänster och saker på Tradera. Pengarna går till arbetet för en bättre värld.

Klimatbokcirkel i Ersbodakyrkan

Start onsdag 29 mars kl 18.00. Vi träffas och samtalar tillsammans om bok med klimattema. Första gången blir det fika, lite lära känna varandra och en introduktion till boken. Anmälan.

En person vandrar ensam uppe på fjället.

Kontemplativ meditationsretreat i Tavelsjö 21-23 april

Att leva i Guds närvaro - Tavelsjö lägergård, fredag 21/4 kl 18.00 till söndag 23/4 kl 15.00. Begränsat antal platser. Anmälan.

I år firar vi att läktarorgeln i Tegs kyrka fått ljuda i 50 år!

Tio gratis orgelkonserter i olika former i Tegs kyrka. Varmt välkomna till en vår i orgelns tecken!  

Konserter och musik i kyrkan

Nu presenteras hela vårens musikprogram för Svenska kyrkan i Umeå. Det blir cirka 50 konserter med körer, solister, orgel och olika musikensembler. De flesta har gratis inträde. 

Värme och vila

I vinter håller Umeå stads kyrka eller Vasakyrkan öppen kalla nätter kl 22-08 så att människor slipper frysa.

Pilgrim

En pilgrimsvandring är både en inre och yttre vandring. Det finns flera sätt att pilgrimsvandra.

En person som kommit fram till en gammal kyrka håller en mobiltelefon i handen. På skärmen visas information om kyrkan.

Kyrkguiden

Hitta till Svenska kyrkan med hjälp av appen Kyrkguiden, se vad som händer och planera in gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Behandling av personuppgifter

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas från, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.

Gudstjänst hemma

Fira andakt här varje söndag kl 10. Andakterna kommer från Umeå, Vännäs-Bjurholm, Bygdeå, Nordmaling, Holmsund, Sävar-Holmön och Hörnefors.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen har bytt plats. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Bli volontär

Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? 

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.