Foto: Lina Eriksson

Söndag 25 april - Fjärde söndagen i påsktid

Välkommen att vandra med i gudstjänsten. Vi får följas åt från från Kyrkhörnan på Tomtebo till Kyrkstugan vid Nydalasjön. Medverkar gör Sven-Bertil Grahn, Erika H Magnusson, Christofer Sjödin och Jenny Lundström.

Dagens kollekt går till Diakonikassan som stödjer Umebor som har det svårt på olika sätt. Ge en gåva via Swish 123 412 62 23

Dagens tema är Vägen till livet.

Dagens evangelium 

Är hämtad från Johannesevangeliet kapitel 16, vers 16-22 

En kort tid och ni ser mig inte längre, ännu en kort tid och ni skall se mig igen.”

Då sade några av lärjungarna till varandra: ”Vad menar han när han säger: ’En kort tid och ni ser mig inte längre, ännu en kort tid och ni skall se mig igen’, och när han säger: ’Jag går till Fadern’?”

De sade: ”Vad menar han med ’en kort tid’? Vi förstår inte vad han säger.”
Jesus märkte att de ville fråga honom och sade till dem: ”Ni undrar varför jag sade: ’En kort tid och ni ser mig inte längre, ännu en kort tid och ni skall se mig igen’?

Sannerligen, jag säger er: ni kommer att gråta och klaga, men världen skall glädja sig. Ni kommer att sörja, men er sorg skall vändas i glädje.
När en kvinna skall föda har hon det svårt, för hennes stund har kommit. Men när hon har fött sitt barn minns hon inte längre sina plågor i glädjen över att en människa har fötts till världen.

Nu har också ni det svårt. Men jag skall se er igen, och då skall ni glädjas, och ingen skall ta er glädje ifrån er.