Foto: Emily Morter - unsplash

Samhälle, tro och kultur

Vad väcker ditt engagemang? Vad utmanar? Vad ger mod att leva och vilja att förändra? Kyrkan på campus vill vara med och bidra med kunskap i samhällsfrågor.

Söka efter ingångar att tala om tro, om vad det är att vara människa och hur vi kan leva ett gott liv tillsammans? Det gör vi genom att Det gör vi genom föredrag, workshops och eget skapande, bjuda in till författarsamtal, konst, poesi och öppna samtalskvällar.

föredrag och workshops

I varje människa ryms redan mycket kunskap och erfarenheter. Här får du tillfälle att upptäcka och använda dig av det du redan har och lära dig nya saker.

När går det över? - Lunchföredrag om sorg
Sorg är en naturlig känslomässig reaktion på att man har förlorat en person som står nära. Att bearbeta sin sorg är så mycket mer än att känna sig ledsen. En del av sorgen kan finnas kvar hela livet, men den förändras och gör med tiden inte lika ont. Vad kan hjälpa oss genom sorgen? Vi bjuder på lunchmacka! Anmälan senast 21 februari.
Datum: 23 februari kl 12.15-13.00
Anmälan: susanne.dahl@kyrkanpacampus.se

Hälsa på Campus
Vi har tre aktiviteter under Hälsa på Campus – kl.10.00 ger Åsa Bergius en smak av vad meditation är, 12.15 kan du meditera med oss och 14.00 håller Susanne Dahl och Christofer Sjödin en workshop i existentiell hälsa.
Datum: 1 mars
Mer information och anmälan: https://www.umu.se/idrottshogskolan/halsa-pa-campus

Civilkurage - lunch fördrag
Om hur vi kan ingripa när vi ser någon bli utsatt för rasism, sexism, härskartekniker eller på annat sätt bli kränkt eller trakasserad.  Vi bjuder på lunchmacka! Anmälan senast 28 mars.
Datum: 7 april kl.12.15-13.00
Anmälan senast 4 april till christofer.sjodin@kyrkanpacampus.se

VÄN I UMEÅ

Vän i Umeå är ett nätverk för att öka kontakterna mellan svenskar och nyanlända. Vi matchar ihop personer, familjer, grupper och vi gör många olika aktiviteter, till exempel utflykter, knytisfika, fotboll, volleyboll, matlagning, fester, vandringar med mera. Om du vill bli matchad så gör vi först en kort intervju och sedan försöker vi att hitta någon som du kan få lära känna.
Kontakta oss på kontakt@vaniumea.se
Hemsida: www.vaniumea.se