Nyheter

Här kan du läsa nyheter om vad som händer i våra kyrkor och församlingar. Reportage och andra intressanta artiklar.

Nyheter i Umeå pastorat

Nu är Umeå kulturfest igång!

Publicerad:

– Kulturen bär genom århundradena. Musiken, orden och bilderna finns alltid i våra kyrkor, men nu gör vi en extra satsning så att fler Umeåbor upptäcker den rikedomen, säger Lena Fagéus, kyrkoherde i Umeå.

Umeå har fått sin första polisdiakon

Publicerad:

Fredag den 29 april skrev Polisen och Svenska kyrkan i Umeå på en överenskommelse. Den innebär att en diakon finns tillgänglig för enskilda samtal för alla anställda i polishuset, kan fungera som krisstöd vid större olyckor, medverka i utbildning och ge stöd när polisen lämnar dödsbud eller om en polismedarbetare eller anhörig går bort.

Nu släpps biljetterna till kulturfesten

Publicerad:

Nu släpps biljetterna till fyra av konserterna under Umeå kulturfest Heliga rum. De nio andra är gratis.

Operasångare tolkar Rego Wiklund

Publicerad:

Anton Eriksson dokumenterar kyrkomusiker Rego Wiklunds musik. Den 3 april kan alla höra musiken i Backens kyrka.

Tro, hopp och ilska får plats i ny samtalsgrupp

Publicerad:

”Med hela mig” är en ny samtalsgrupp om tro och liv för den som lever med fysiska funktionshinder. Ledaren, diakon Maria Westerlund, är själv aktiv i riksföreningen Sällsynta diagnoser.