Lunchkonsert ”Meditativ Klezmer” – Alltid är vi på väg

Lördag 4 juni kl 12.00, Umeå stads kyrka. Kv. Arken trio möter Liza L Lundkvists lyrik.

Vi vibrerar på olika frekvenser. Vad händer när vi låter dem vibrera samtidigt i samma rum? Vi tror att något helt nytt kan uppstå. Liza L Lundkvists lyrik vill famna livets svärta och livets ljus och Kv. Arken använder sig av olika klangbottnar där livshopp spirar ur djupaste mörker. Vad händer i mötet och i mellanrummet som uppstår mellan dessa konstnärliga språk? Kom och dela det med oss. 

Medverkande

Kv. Arken (Kvarteret Arken) är en Malmöbaserad trio som bildades av klarinettisten Annika Jessen 2017. Trion har fått sitt namn efter ett kvarter de alla tre bodde i eller i närheten av. Tillsammans har de arbetat fram en form av klezmer som de valt att kalla kammarklezmer. De kombinerar traditionella judiska melodier med egenkomponerat material. År 2021 släppte de sitt debutalbum “Frekvens”.

Mer om gruppen och musiken på deras webbplats.

Liza L Lundkvist är präst i Svenska kyrkan i Umeå, sångerska och låtskivare. I november 2021 kom Lizas diktsamling Jag är äntligen här, utgiven på Förlaget Ordfirman. Liza medverkar regelbundet i Morgonandakten i P1 och är bosatt i Umeå. 

Liza L Lundkvist diktsamling heter "Jag är äntligen här" Foto: Matilda Audas Björkholm

Lizas texter beskriver en djupt personlig brottning med små och stora livsfrågor som många av oss kan känna igen sig i. I Umeås kulturfestival möter hon Kvarteret Arken i en spännande lunchkonsert i Umeå stads kyrka.