”Treenighet”

Fredag 3 juni 19.00, Tegs kyrka. Förtätad musik av Mozart, Clarke och Brahms möter poesi av Tomas Tranströmer. Amanda-trion och skådespelaren Miriam Forsberg. 

Introduktion kl 18.00 – möte artister och publik i församlingssalen Tegs kyrka. (Därför ska du gå på introduktionen.)

Amanda-trion framför musik av W.A Mozart, Rebecca Clarke och J. Brahms. Miriam Forsberg läser texter av Tomas Tranströmer.

Inträde 150 kr. Köp biljett via Biljettcentrum. Köp vid entrén betalas med swish.

W.A. Mozart (1756-1791) Pianotrio E-dur K 542 (1788)

Rebecca Clarke (1886-1979) Pianotrio (1921)

- Paus-

J. Brahms (1833-1897) Pianotrio H-dur op. 8 (1855)

Miriam Forsberg, reciterar texter av Tomas Tranströmer.

Medverkande

Amandatrion är en av Sveriges främsta kammarmusikensembler. Cecilia Zilliacus som solist och professor på Kungl. Musikhögskolan samt ledare av två kammarmusikfestivaler i Finland. Bengt Forsberg för sitt pianospel i alla dess former, inte minst med sitt samarbete med Anne Sofie von Otter och som konstnärlig ledare för kammarmusiken i Allhelgonakyrkan i Stockholm. Kati Raitinen som solocellist i Kungl. Hovkapellet och som kammarmusiker i många konsert-sammanhang.

Miriam Forsberg är frilansande skådespelare.
Miriam gick ut Teaterhögskolan i Luleå 2013. Hon har jobbat på både institutionsteatrar och frigrupper runt om i Sverige, bland annat Estrad Norr, Riksteatern, Teater Martin Mutter, Uppsala Stadsteater och Norrbottensteatern. 

Om musiken

W. A. Mozart – en av tidens allra största kompositörer. Hans pianotrio i E-dur är ljus och mycket vacker, men som alltid i hans musik finns en dubbelbotten där också det melankoliska lyser fram.

Rebecca Clarke var en brittisk-amerikansk kompositör och violaspelare som också var en av pionjärerna av kvinnliga orkestermedlemmar. Hon levde lång tid i USA men utbildade sig i England. Hennes musik är mycket uttrycksfull och förtätad romantisk.

Johannes Brahms är också en de största klassiska kompositörerna med musik som älskas generation efter generation. Hans pianotrio i H-dur skrevs i unga år men reviderades många år senare. Fyra satser med en storslagen och mycket innerlig musik.