Angeläget!

Nya avsnitt ute 24 september – tema Tro och tvivel. En samtalspodd från Svenska kyrkan i Umeå med kyrkoherde Lena Fagéus och gäster.

200929 - Tillfälligt tekniskt problem. Just nu syns inte podden i någon av podd-programmen. Vi hoppas att det går snabbt att lösa!

Angeläget är en samtalspodd med kyrkoherde Lena Fagéus.

– Det är stort och viktigt att få samtala tillsammans. Samtal kan förändra världen, säger kyrkoherde Lena Fagéus som även är legitimerad psykoterapeut.

Tro och tvivel, september 2020

I tre avsnitt pratar Lena Fagéus  med Erik Hansson, diakon i Ålidhems församling och Liza L Lundkvist, präst i Umeå stadsförsamling.

Hopp, Augusti 2020

Om hoppet som ankaret som håller oss fast, även om båten guppar. Att vissa hopp måste få dö, för de är destruktiva och för oss inte framåt. Hoppet på en fortsättning efter döden och att vi människor kan bli och vara varandras hopp.

I tre avsnitt pratar Lena Fagéus med Elin Broadhall, diakon i Ersbodakyrkan och Lars-Martin Nygren, präst i Tegs kyrka.

förändring, juni 2020

Förändring som livsnerv. Pendelrörelsen mellan rastlöshet och rötter. Att längta efter förändring, men ändå släpa omkring på sig själv. Hur kan kyrkan förändras och ändå bevara traditioner?

I tre avsnitt pratar Lena Fagéus med Johannes Nord, församlingsherde i Tavelsjö, och Ingrid Holmström Pavval, församlingsherde Ålidhems församling.

Psalm 599 citeras i slutet av avsnitten.

Tillit, maj 2020

Poddens tre första avsnitt släpptes i maj och har temat Tillit. Lena Fagéus har bjudit in två kollegor: diakonistrateg Katarina Glas och kyrkogårdschef Ewa Larsson. De pratar om tillit ur olika perspektiv, hur tillit förutsätter sårbarhet och om det går att reparera förlorat förtroende.

Lyssna på podden här

Lena Fagéus samtalar med Lars-Martin Nygren och Elin Broadhall om hopp.