Angeläget!

Nya avsnitt ute 18 juni – tema Förändring. En samtalspodd från Svenska kyrkan i Umeå med kyrkoherde Lena Fagéus och gäster.

Angeläget är en samtalspodd med kyrkoherde Lena Fagéus.

– Det är stort och viktigt att få samtala tillsammans. Samtal kan förändra världen, säger kyrkoherde Lena Fagéus som även är legitimerad psykoterapeut.

förändring, juni 2020

Förändring som livsnerv. Pendelrörelsen mellan rastlöshet och rötter. Att längta efter förändring, men ändå släpa omkring på sig själv. Hur kan kyrkan förändras och ändå bevara traditioner?

I tre avsnitt pratar Lena Fagéus med Johannes Nord, församlingsherde i Tavelsjö, och Ingrid Holmström Pavval, församlingsherde Ålidhems församling.

Psalm 599 citeras i slutet av avsnitten.

Tillit, maj 2020

Poddens tre första avsnitt släpptes i maj och har temat Tillit. Lena Fagéus har bjudit in två kollegor: diakonistrateg Katarina Glas och kyrkogårdschef Ewa Larsson. De pratar om tillit ur olika perspektiv, hur tillit förutsätter sårbarhet och om det går att reparera förlorat förtroende.

Lyssna på poden här

Lena Fagéus samtalar med Katarina Glas och Ewa Larsson om tillit.