Other languages with Google Translate

Kontakt

Deutsche Gemeinde Göteborg Besöksadress: Norra Hamngatan 16, 41114 GÖTEBORG Postadress: Viktoriagatan 26, 41125 GÖTEBORG Telefon: +46(31)7316130 E-post till Deutsche Gemeinde Göteborg

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

på svenska

Välkommen till Tyska församlingen och Christinae kyrka!

Tyska Christinae kyrka ligger på Norra Hamngatan 16 i centrala Göteborg. Kyrkan fick sitt namn efter Gustav II Adolfs dotter, drottning Kristina.

På 1600 talet behövde den växande tyska och holländska församlingen i Göteborg i samband med stadens grundande ett ställe för sin religiösa utövning. År 1623 beviljades byggandet av en egen kyrka, och samtidigt bildade tyskar och holländare Göteborgs Tyska församling som sedan dess har varit en del av Svenska kyrkan.

Prästerna som tjänstgör i församlingen rekryteras än idag från Evangelisk-Lutherska kyrkan i Tyskland (EKD) som Svenska kyrkan har ett nära samarbete med.

Församlingens verksamhet sker i väsentliga delar på tyska och omfattar allt från gudstjänstfirande varje sön- och helgdag, barngrupper, konfirmandverksamhet, studiecirklar, pensionärsträff, lunchkonsertverksamhet mm.

Tyska kyrkan är öppen för andakt och besök tisdagar till fredagar kl 12-16, lördagar kl 11-15 och söndagar kl 10-14 året runt.

P.g.a. sitt vackra kyrkorum, sin storlek och sitt läga i innerstaden har Tyska kyrkan blivit en populär konsertkyrka. Önskar du hyra kyrkan för genomförande av en konsert kontakta kyrkoherde Christoph Gamer för information och bokning (031-731 61 95).

Alla oavsett kulturell bakgrund eller språk är välkomna att boka Tyska kyrkan för en dop-, vigsel- eller begravningsgudstjänst. Bokningen sker i så fall via centrumförsamlingarnas bokningscentral (031-731 66 00) vardagar kl 9-12 och 12:30-15:30.

Tyska församlingens medlemmar bor utspridda över hela Stor-Göteborg. För att kunna vara medlem i församlingen krävs tyskt medborgarskap eller att man är född i ett tyskspråkigt land eller att man är make / maka eller barn till någon som tillhör församlingen. Man ansöker om medlemskap genom att fylla i en inträdesblankett. Som medlem i Tyska församlingen tillhör man samtidigt Svenska kyrkan.

Välkommen!