Barnverksamhet

Miniorer

För barn i förskoleklass t.o.m. åk3 torsdagar 15-17

I den här verksamheten står kreativiteten i centrum, vi skapar med en massa möjliga och omöjliga material utifrån ett förutbestämt terminstema. Barnen får mellanmål när de kommer, sedan samling där vi ofta läser en text utifrån temat och därefter sätter vi igång med skapandet!

Det är viktigt att alla får känna sig behövda och delaktiga, vi pratar mycket om hur man är en bra kompis och om de viktiga orden hej, hej då, tack och förlåt.

Miniorerna deltar då och då med vissa uppgifter i familjegudstjänsterna

Ledare: Sophia Ellnemar och Siv Eriksson

Juniorer

För barn/ungdom åk. 4 t.o.m. åk 7 måndagar 17-19

I denna verksamhet utgår vi från skapelsen. Vad finns utanför dörren, i trädgården och i skogen som vi kan ta tillvara på, äta och använda oss av, vilka är giftiga? Vi plockar bär, svamp, kvistar och löv, tar reda på fakta och tillreder det vi kan, syltar, saftar, sår, planterar, skördar, vi lär oss göra salvor och oljor.

Vi startar alltid med kvällsmat, vid middagsbordet pratar vi om dagen och ibland dyker det upp spännande samtal och funderingar. Vi pratar mycket om hur man är en bra kompis, om hur det är att bli tonåring och hur viktigt det är att man har en vuxen i sin närhet som man kan lita på.

Juniorerna deltar även i familjegudstjänsterna lite då och då.

Ledare: Sophia Ellnemar och Greger Lantz