Tuna-Attmars församling Besöks- och postadress: Rännövägen 5, 86431 Matfors Telefon: +46(60)535430 E-post till Tuna-Attmars församling

Kantor sökes-100% tillsvidaretjänst

Vår kantor Chatrine går i pension under sommaren efter mångårigt hängivet arbete. Nu söker vi hennes efterträdare.

Tuna-Attmars församling med 6.300 kyrkotillhöriga har 17 helårsanställda, varav två kantorstjänster på heltid. Församlingen ligger 2 mil väster om Sundsvall och har tre kyrkor, Tuna, Attmar och ”Lillkyrkan” i centralorten Matfors. Hos oss finns ett väl upparbetat kör-musik- och församlingsliv för alla åldrar. Kantorerna tjänstgör i hela församlingen, men avstånden är korta och samplaneringen god. Vi har instrument av hög kvalité och generösa musikanslag. Barn- och vuxenkörer finns i de olika kyrkorna samt väl fungerande samverkan med föreningar, förskolor, skolor och samhälle. Vi värnar fungerande traditioner, men skapar gärna nya. Det råder en god balans mellan antalet dop och begravningar och vigslar. Konfirmanderna är många och samarbetet mycket bra i arbetslaget. Sommartid firar vi ofta friluftsgudstjänst i våra byar och på våra festplatser. Vi har ett rikt kulturarv och omges av en underbar natur. Tuna-Attmar är även en pilgrimsförsamling.
Körkort och tillgång till bil är ett krav, liksom kyrkotillhörighet i Svenska kyrkan.
Mycket mer finns att nämna. Välkommen att besöka oss!
Kontakta Kyrkoherde Birgit Huss, tel. 060-53 54 35 för vidare upplysningar. Självklart kan även våra kantorer berätta om tjänsten och sina arbeten.
Ansökan senast 15 mars till: Tuna-Attmars församling, Kyrkorådet, Rännövägen 5, 864 31 Matfors eller via mejl till Tuna-Attmars församling.
Facklig företrädare, Lärarförbundet: Kantor Maria Robertsson tel. 060- 40824