Foto: IKON

Att gå över en kyrkogård är att möta både liv och död.

Begravning och corona
OBS: Trosa församling lånar inte ut några lokaler för minnesstund under coronapandemin.

Begraving - det viktiga avskedet.

Döden kommer alltid en dag för tidigt, man är aldrig riktigt beredd. Hur döden än sker,  är det så mycket som förändras. Döden är definitiv och man vänjer sig aldrig riktigt.

Vid ett dödsfall kan man ta kontakt med någon av församlingens präster. Eftersom de flesta av oss inte har så mycket erfarenhet av nära dödsfall och begravningar, är ofta den första tanken att lämna över allt det praktiska till andra. Vi är osäkra och rädda inför döden och vill helst slippa allt som är jobbigt.

Präster och begravningsbyråer har mycket kunskap och erfarenhet och hjälper gärna till. Det kan vara bra att veta, att det finns mycket man får och kan göra själv i samband med dödsfall och begravning.