Svenska kyrkan Trollhättan

Volontär - ideellt medarbetarskap

Vi behöver vara många och olika för att utföra uppdraget. Idag finns många ideella, anställda och förtroendevalda medarbetare i våra församlingar, men vi behöver vara fler. Intresset för att göra en ideell insats och få ett ideellt uppdrag ökar.

Vi behöver bli fler medhjälpare inom diakonin i Svenska Kyrkan!

Som hembesökare har du regelbunden kontakt med en person. Hembesökarna får handledning och stöd i resp. församlings besöks-tjänstgrupp. Som frivilligarbetare inom fältdiakonin hjälper du till på utflykter m.m. Som följeslagare gör du punktinsatser genom att följa med pensionärer t.ex. till vårdcentralen, hårfrisörskan, kyrkogården e.d. Det finns även möjlighet att bli värd/värdinna på olika samlingar, medarbetare i flyktingarbete, gruppledare, gudstjänstvärd på äldreboende m.m.

Här kan du läsa mer om den diakonicirkel som genomför med jämna mellanrum.

Läs mer om idealitet i vår utvecklingsplan från 2016

Vill du ha ett uppdrag i Trollhättans församling + Götalundens församling + Lextorps församling? Sök här!

Här nedan hittar du olika ideella uppdrag för svenska kyrkan i Trollhättan. Det är bara att klicka på länkarna så får du mer information om uppdragen

Idealitetsprojektet

Under år 2010-2013 bedrev Trollhättans pastorat tillsammans med Vänersborg ett idealitetsprojekt med målet att nå en väl förankrad och tydlig strategi bland förtroendevalda och anställda för hur man arbetar i församling/pastorat med att identifiera uppgifter och möjliggöra utförandet, rekrytera, utbilda och uppmuntra ideella medarbetare. I den andan vill pastoratet fortsätta verka för ett församlingsliv som präglas av mångas ideella insatser.