Västra kapellet

för människor i utsatt situation

Nya regler innebär att det maximala antalet deltagare vid allmänna sammankomster är satt till 8 personer.

Våra verksamheter är därför pausade tillsvidare.

Det innebär att Västra Kapellet är stängt under ordinarie öppettider. Det går dock bra att boka tid med vår diakon Britt-Mari Larsson, 0410-597 08 om du kan och vill lämna till behövande.

Om du har akut behov av kläder eller andra förnödenheter är du välkommen att kontakta vår diakon Britt-Mari Larsson, 0410-597 08.

--------

Välkommen till Västra kapellet!


På Västra kapellet kan de som har över dela med sig till de som har lite eller nästan inget, människor i utsatt situation.

Kapellet fick denna funktion i samband med den stora flykting-
vågen år 2015. Men det är inte enbart flyktingar som är behövande i Trelleborg. Funktionen har visat sig betydelsefull även för andra grupper.

Idag är platsen inte bara ett ställe för utbyte av kläder, leksaker, husgeråd eller andra nödvändigheter. Det har också blivit en viktig mötesplats. Här kan man få en kopp kaffe och träffa andra i liknande situation.

Karvan Tofik, mångspråkig ”brobyggare” från Lunds stift finns där för att hjälpa till med att översätta samt svara på brev från olika myndigheter. Under öppettiderna finns alltid två engagerade volontärer på plats för att vara behjälpliga. 

Vill du hjälpa eller är du behövande?

Öppettider:
Fredagar 09.00-15.00

Välkommen!Britt-Mari Larsson

Britt-Mari Larsson

Trelleborgs församling

Diakon