Våra kyrkogårdar och kapell

norra kapellet

Efter en omfattande om och nybyggnation återinvigdes byggnaden på påskdagen söndagen den 16 april 2017.

I byggnaden finns den ursprungliga kapellkyrkan som, efter en uppfräschning, fortsatt används för dop-, bröllop- och begravningsgudstjänster.

Det har tillkommit ett ceremonirum, utan religiösa symboler, som är tillgänglig för namngivnings-, bröllops- och begravningsceremonier. Vi har även fått ett serveringsrum där vi erbjuder kaffe och enklare förtäring efter gudstjänsten eller ceremonin.

I de nybyggda arkaderna, vilka erbjuder en mycket fin utsikt över en vacker och rofylld miljö, finns det numera en möjlighet att i samband med gudstjänst/ceremoni kunna samlas inomhus.

Parkeringsplatsen, med infart från Klörupsvägen, har asfalterats och flyttats närmare Norra kapellet och kyrkogården, vilket ökar tillgängligheten för dig.

norra kyrkogården

Norra kyrkogården invigdes 1906 och består idag av ca 4 500 gravplatser. Den är vår största kyrkogård, vackert belägen invid lummiga Östervångsparken. Även om den är centralt belägen är den avskild från trafik.

På kyrkogården blir du påmind om Trelleborgs roll under världskrigen. Här står Invalidmonumentet som 1926 restes för att minnas krigsfångeutväxlingarna i Trelleborg under första världskriget. Här finns också tyska krigsgravar från andra världskriget.

På kyrkogården finns en gravljusautomat där du med ditt kreditkort kan köpa ljus med tändsticka. Ljusen är utsmyckade med olika texter.

Västra kyrkogården

Västra kyrkogården ligger centralt i Trelleborg och är vår äldsta. Den invigdes 1878 och kapellet stod färdigt 1909. Kyrkogården har många buxbom- och tujahäckar och singelgångar som tar dig fram till gravarna.

På kyrkogården finns ca 900 gravplatser, där många av gravarna är äldre. Muren som omgärdar kyrkogården isolerar från trafiken, vilket skapar en lugn och fridfull miljö.