Foto: Magnus Aronson /Ikon

Magdalenagruppen

– en öppen mötesplats för alla seniorer, män och kvinnor!

Vi träffas en tisdag i månaden i Trelleborgs Församlingshem i Nicolaisalen. Det krävs ingen föranmälan. Vi inleder varje gång med en kort andakt, sedan gemensam kostnadsfri fika. Därefter är det oftast en föreläsare som talar om något spännande.

 Jag som leder denna grupp är Prästen Mikael Bedrup. Följande händer hösten 2022.

Tid: 14.00–15.30.

Följande tisdagar: 20/9, 18/10, 15/11 och 20 dec.

 

September 20/9:
Åsa Bill från Trelleborgs Museum som talar om sin bok ”Opplöt, röekjol och stubb” som handlar om folkdräkter här på Söderslätt. 

Oktober 18/10:
Meteorologen Mats Andersson Klimatet är vår och framtidens utmaning, så vad kan vi förvänta oss? Mats är meteorolog och f.d. väderpresentatör på Sveriges Television i både Aktuellt och Rapport. Mats har även parallellt arbetat åt SMHI i Malmö.

November 15/11:
Journalisten och författaren Edna Alsterlund berättar om sitt liv med världsmästaren i tungviktsboxning Ingemar Johannson och hennes kamp när hennes make drabbas av Alzheimer.

Efter femton goda år tillsammans börjar Edna oroas av förändringar i Ingemars personlighet. Han får humörsvängningar, kör vilse och hittar inte hem. Han beter sig bisarrt och blir fixerad vid alkohol. Till slut får Edna klarhet. Ingemar har drabbats av Alzheimers sjukdom. Och han saknar själv all sjukdomsinsikt.

I Ednas bok ”Den längsta ronden” (2010) skriver hon om hur det var att vårda en anhörig som drabbats av Alzheimers sjukdom, ofta kallad ”de anhörigas sjukdom”. Författaren skriver öppenhjärtigt men också med stor respekt och kärlek om hur tillvaron blir en kamp för att få livet att fungera, hur hon försöker tillgodose Ingemars behov och samtidigt på olika sätt skydda honom mot omgivningens alltmer intensiva spekulationer.

 December 20/12:
Information kommer inim kort.