Kyrkornas öppettider i sommar

Kyrkobyggnaderna tillhör oss alla och de berättar om kristen tro, men också om landets och den lokala platsens historia.

Gå på gudstjänst eller andakt, konsert, utställning eller något annat arrangemang.

I Tranås Pastorat håller kyrkorna öppet för enskilt besök. Det är också flera konserter och gudstjänster under sommaren. I Säby kyrka är det sommarkyrka 22 juni-27 juni. Se särskilt program.

Hämta gärna våra sommarprogram i kyrkan.

Säby kyrka:

Från 1 juni - 31 augusti, öppet varje vardag kl. 7.00-16.30.

Säby kyrka
Foto: Josephine Tranheden

Det finns kasettguidning i kyrkan på svenska, engelska, tyska, franska och holländska. Grupper bör bokas i förväg. Det finns foldrar om Säby kyrka på svenska, engelska och tyska.

Tranås kyrka:

Tranås kyrka

Öppet vanligtvis varje vardag kl. 7-16 hela sommaren.

Linderås kyrka:

Linderås kyrka, exteriör

Vill du vara säker på att kyrkan är öppen; Ring pastorsexpeditionen: 0140-674 00, så förmedlar de kontakten till vaktmästare så den kan vara öppen vid avtalad tid.

Adelövs kyrka:

Vill du vara säker på att kyrkan är öppen; Ring pastorsexpeditionen: 0140-674 00, så förmedlar de kontakten till vaktmästare så den kan vara öppen vid avtalad tid.

Adelövs kyrka

Guidningar för grupper:

Bokas genom pastorsexpeditionen, tfn: 0140-674 00.

Läs mer om kyrkorna på länken nedan:

Kyrkor och församlingshem

Vi har flera kyrkor och församlingshem. Det är ett stort kulturarv. Lokalerna i våra församlingshem finns möjlighet att hyra.