Foto: Martin Schild

Torslanda kyrka

Torslanda kyrka har till sina äldsta delar troligen tillkommit vid slutet av 1100-talet/början av 1200-talet.

Öppen kyrka för stillhet, ljuständning, bön och samtal.

I dessa tider har vi förlängt och bemannat våra kyrkor.

Amhults kyrka är öppen och bemannad måndag till onsdag 10-12, torsdag 16-18 och fredag 10-12.

Björlanda kyrka är öppen och bemannad måndag till onsdag 10-14.30

Torslanda kyrka är öppen måndag till fredag 9-15. Bemannad måndag 10-12 och tisdag 14.30-16.30

Torslanda kyrka är belägen på Hisingen i Torslanda-Björlanda församling i Göteborgs stad, som är en del av Svenska kyrkan och därmed en evangelisk luthersk församling. Enligt de norsk-isländska källorna skulle Bohuslän ha kristnats redan av Olav Trygvasson i slutet av 900-talet. Några kyrkor eller andra kristna minnesmärken är emellertid inte bevarade från denna tid.

Läs mer om Torslanda kyrka (pdf)

Kyrkan är öppen för ljuständning, stillhet och bön vardagar kl 9-15

Ta gärna en virtuell rundtur i Torslanda kyrka.

Kollekt

Kollekt betyder samla in. Kollekten är en handling i gudstjänsten, där vi ger pengar till ett gott ändamål. Det är en solidaritetshandling, där vi delar med oss av det vi äger till andra. Till kollekten ger var och en ger efter sin förmåga.

I våra tre kyrkor kan du använda din mobiltelefon för att ge att bidrag. Swisha till följande nummer för att dela med dig.

Amhults kyrka - Nr: 123 007 7990
Björlanda kyrka - Nr: 123 099 0283
Torslanda kyrka - Nr: 123 199 9887
Obs. dessa nummer är endast till kollekt

Mer om kollekt

Här kan du se vilka kollekter som tas upp 2020

Vissa kollekter är gemensamma för hela Svenska kyrkan, så kallad rikskollekt. Det betyder att kollekten i samtliga kyrkor inom Svenska kyrkan går till samma ändamål. Ibland går kollekten till ett regionalt ändamål, då är ändamålet gemensamt för alla kyrkor i Göteborgs stift (stiftskollekt). Resterande söndagar kan församlingen själv bestämma vilka organisationer som ska få pengarna (församlingskollekt).

Ingvild Fallegård

Präst, Ledning