Kontakt

Torslanda-Björlanda församling Besöks- och postadress: Torslanda Torg 10, 42332 Torslanda Telefon: +46(31)7319000 E-post till Torslanda-Björlanda församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Björlanda kyrka

Björlanda kyrka har till sina medeltida delar troligen tillkommit vid 1100- 1200-talet.

Björlanda kyrka är vackert belägen på Hisingen i Torslanda-Björlanda församling beläget i Göteborgs Stad, som är en del av Svenska kyrkan och därmed en evangelisk luthersk församling. Enligt de norsk-isländska källorna skulle Bohuslän ha kristnats redan av Olav Trygvasson i slutet av 900-talet. Några kyrkor eller andra kristna minnesmärken är emellertid inte bevarade från denna tid.

Björlanda kyrka, interiör
PG  Hanner