Amhults kyrka

Amhults kyrka med sina vida dörrar och högt i tak...

Mitt i byn står hon och påminner om en närvaro och om ett hopp, närhelst du passerar.

Det är en nästan tio år lång resa som nått sitt slut i och med invigningen av Amhults kyrka. Att en helt ny kyrka byggs från grunden är ovanligt i dag, det är därför en stor ära att den nyaste kyrkan i Svenska kyrkans ägo får finnas i Torslanda-Björlanda församlings vård.

Kyrkan är öppen måndag till torsdag, kl 11-14 och i samband med söndagens gudstjänst kl 16.

Ta gärna en virtuell rundtur i Amhults kyrka.

Kollekt

Kollekt betyder samla in. Kollekten är en handling i gudstjänsten, där vi ger pengar till ett gott ändamål. Det är en solidaritetshandling, där vi delar med oss av det vi äger till andra. Till kollekten ger var och en ger efter sin förmåga.

I våra tre kyrkor kan du använda din mobiltelefon för att ge att bidrag. Swisha till följande nummer för att dela med dig.

Amhults kyrka - Nr: 123 007 7990
Björlanda kyrka - Nr: 123 099 0283
Torslanda kyrka - Nr: 123 199 9887
Obs. dessa nummer är endast till kollekt

Mer om kollekt

Här kan du se vilka kollekter som tas upp 2019

Vissa kollekter är gemensamma för hela Svenska kyrkan, så kallad rikskollekt. Det betyder att kollekten i samtliga kyrkor inom Svenska kyrkan går till samma ändamål. Ibland går kollekten till ett regionalt ändamål, då är ändamålet gemensamt för alla kyrkor i Göteborgs stift (stiftskollekt). Resterande söndagar kan församlingen själv bestämma vilka organisationer som ska få pengarna (församlingskollekt).

Pia Blomqvist

Mer om Pia Blomqvist