Gudstjänster och andakter - hemifrån

Torshälla församling fortsätter att fira gudstjänst och att be i kyrkan. Dock med begränsning på 50 personer. För en del sätter sjukdom, smitta och karantän stopp för besök i kyrkan. Här kan du hitta material för gudstjänst och andakt - hemma. Vi tipsar också om gudstjänster och andakter på TV, i radio och online som kan vara ett alternativ under den här perioden.

Be och fira gudstjänst hemma

Biskop Johan Dalman har tagit fram agenda för gudstjänst där du är. I samband med dessa publiceras en video med en kort reflektion på facebook. Du hittar agendorna här.Filmerna med korta reflektioner publiceras på Strängnäs stifts Facebooksida när helgen närmar sig.

SVT sänder gudstjänster varje söndag kl. 10.00 på SVT2. Du kan även titta på gustjänsterna på webben i efterhand.

Sveriges Radio P1 sänder gudstjänster söndagar kl. 11.03. Du kan även lyssna på webben i efterhand.

Sveriges Radio P1 sänder morgonandakter måndag till fredag kl. 5.45. Du kan även lyssna på webben i efterhand. Andakterna är främst kristna, men runt stora högtider sänds även andakter inom de andra världsreligionerna.

Biskop Johan Dalman syns veckovis i reflekterande videos.

gratisappen kyrkguiden kan du hitta fler digitala gudstjänster och andakter. Klicka på kalendarium i menyn längst ner på sidan. Sedan på förstoringsglaset i det högra hörnet. Skriv in det du söker efter till exempel: ”Digital” och klicka på sök.

Torshälla församling lägger upp en del material på Facebook. Följ oss gärna där och ta del av hälsningar och böner.